Avocat Sorin Oprescu: Fiul lui se întoarce în ţară. Care este strategia apărării

Alexandru Chiciu, avocatul lui Sorin Oprescu, a declarat, luni, în faţa Arestului Poliţiei Capitalei, că deşi primarul general al Capitalei, arestat preventiv pentru luare de mită, are o serie de probleme de sănătate, strategia apărării nu se va baza pe invocarea acestora, ci pe demontarea acuzaţiilor aduse de procurorii DNA. Totodată, Chiciu a precizat că fiul lui Sorin Oprescu, Mircea, despre care surse judiciare spun că ar fi, de asemenea, vizat în dosar, se întoarce în ţară, date fiind ultimele evenimente.

07 sept. 2015, 15:25
Avocat Sorin Oprescu: Fiul lui se întoarce în ţară. Care este strategia apărării

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat că Sorin Oprescu trece printr-o perioadă dificilă, dar reuşeşte să-şi păstreze echilibrul. „Este echilibrat, este cu anumite probleme de sănătate, dar nu vom invoca niciodată acest lucru. Nu e cazul să facem asta, ci să ne concentrăm pe fond. Strategia noastră nu e să invocăm starea medicală. Ceea ce ne interesează fundamental este să demonstrăm netemeinicia acuzaţiilor şi să arătăm că, dincolo de toate chestiunile colaterale, gen dacă a avut sau nu aparate de bruiaj, dacă a avut tot felul de discuţii întâmplătoare, fondul este dacă ştia sau nu ştia de provenienţa banilor. Scopul apărării nu e victimizarea cu orice preţ”, a declarat Chiciu.

Apărătorul lui Sorin Oprescu a subliniat că în perioada următoare Sorin Oprescu va primi şi vizitele apropiaţilor, nu doar pe cele ale avocaţilor: „În perioada următoare vor veni cei apropiaţi. Fiul său s-a întors sau urmează să se întoarcă în ţară ca urmare a acestei probleme”.

„Dorim să precizăm în primul rând că nici dl Oprescu, nici apărarea sa nu subestimează importanţa şi greutatea acestui dosar, este un dosar complex lucrat de procurorii DNA, dar nu putem să nu constatăm că se menţine aceeaşi practică a denunţurilor exclusiv interpretate în defavoarea altor persoane. Cred că ar fi trebuit ca denunţurile să fie mai bine aprofundate pentru că eu cred că există o serie de elemente de apărare neexploatate de procurori. Nu putem vorbi despre un flagrant. A existat o perioadă semnificativă de timp la momentul la care s-au purtat discuţiile despre anumite sume de bani. Domnul Oprescu niciodată nu a pretins direct, indirect, prin intermediari de la vreo persoană sume de bani cu titlul de mită. Nu a cunoscut provenienţa unor sume de bani e care le-a primit cu titlu de împrumut de la anumite persoane, cum am mai spus. Va fi de datoria apărării să demonstreze cest lucru”, a completat Alexandru Chiciu.