Avocata criminalului de la Perla: O să facem apel

Eugenia Rădoi, avocata lui Gheorghe Vlădan, a declarat, la România TV, că vor face apel la decizia judecătorilor. Fostul angajat MAI care şi-a ucis soţia, într-un atac armat la coaforul din zona Perla, a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

12 feb. 2013, 14:24
Avocata criminalului de la Perla: O să facem apel

O să urmăm procedurile, o să facem apel. Din punctul meu de vedere nu este o decizie justificată şi legală. Nu am apucat să iau legătura, mâine o să iau legătura cu dumnealui (Gheorghe Vlădan n.r.). Era pregătit pentru această decizie, însă discutând cu domnul Vlădan urmează să o atacăm cu apel”, a precizat, la România TV, Eugenia Rădoi.

Întrebată de jurnalişti ce măsură consideră potrivită pentru clientul ei, avocata a răspuns că „cel puţin până în 20 de ani de detenţie”.

Eugenia Rădoi susţine faptul că Vlădan nu a premeditat crima de la Perla.

Dacă ar fi premeditat aceste două crime şi să rănească aceste şase persoane cu siguranţă ar fi acţionat într-un alt fel. Când vorbim de premeditare, vorbim despre ceva care este plănuit, ceea ce domnul Vlădan nu a intenţionat să facă. Arma o purta tot timpul la dumnealui. Voia să vândă arma ca să acopere datoriile pe care le avea. Din punctul meu de vedere este vorba de o nebunie temporară. Nu e vorba de premeditare în acest caz. În mod sigur regretă, iar dacă ar putea să dea timpul înapoi cu siguranţă nu ar mai comite. Nu este un criminal înnăscut, este un om care regretă. Intenţia clientului meu nu a fost să comită aceste crime”, spune avocata.

Aceasta a subliniat faptul că Gheorghe Vlădan discută cu fiul său şi ţin legătura.

Instanţa a stabilit, în dosarul lui Gheorghe Vlădan, despăgubiri pentru victime în valoare de 40.000 de euro: Bendre Cornel si Georgiana câte 40.000 de lei daune morale, Georgeta Roşu urmează să primească 20.000 de lei daune morale, Mirela Apostol 20.000 de lei, Ioan Preda 20.130 de lei, Bogdan Vlădan 20.000 de lei şi 5.952 de lei pentru salonul „Igiena”.

„Vlădan deţine doar o casă şi o maşină care sunt sub sechestru. Nu ştiu în ce măsură îşi vor căpăta (daunele n.r.). Nu există această posibilitate să plătească către părţile vătămate. Dacă ar avea cu siguranţă ar plăti”, a adăugat, la România TV, avocata lui Vlădan.

Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat la coaforul din zona Perla, a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti la închisoare pe viaţă pentru masacrul de la coaforul din zona Perla în care şi-au pierdut viaţa soţia şi o colegă a acesteia, iar alte şase persoane au fost rănite. Instanţa a stabilit plata unor despăgubiri civile către victimele masacrul de la coaforul din complexul Perla. Decizia nu este definitivă.