Avocată din Baroul Dâmboviţa, arestată preventiv într-un dosar de trafic de influenţă

O avocată din Baroul Dâmbovița a fost arestată preventiv pentru trafic de influență, în formă continuată, ea fiind acuzată că a pretins și primit bani pentru a determina un judecător de la Tribunalul Dâmbovița să pronunțe o anumită soluție într-un dosar.

23 nov. 2015, 08:41
Avocată din Baroul Dâmboviţa, arestată preventiv într-un dosar de trafic de influenţă

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Ploiești a admis propunerea DNA Ploiești și a dispus arestarea preventivă a inculpatei Elena Crina Ioniță, avocat în Baroul Dâmbovița, pentru o perioadă de 15 zile, decizia nefiind definitivă.

Citeşte şi: Avocată reţinută pentru trafic de influenţă

Elena Crina Ioniță a fost reținută de procurorii DNA Ploiești sub acuzația de trafic de influență, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat de vineri al DNA, în mai și septembrie 2014, Elena Ioniță, în calitate de avocat, a pretins și primit de la un martor denunțător, în doua rânduri, câte 2.500 euro, iar la data de 11 noiembrie 2015 a mai pretins de la aceeași persoană, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 euro, scrie Agerpres.

„În schimbul acestor sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență și a promis că va determina un magistrat — judecător din cadrul Tribunalului Dâmbovița să pronunțe o soluție favorabilă într-un dosar care-l privea în mod direct pe martorul denunțător”, susțin procurorii.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane


loading...
Partenerii noștri