Avocată din Suceava, condamnată la închisoare pe motiv că i-a cerut bani unui criminal pentru a-l scăpa de puşcărie

O avocată din Suceava a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare pentru că i-a cerut 18.000 de euro unui criminal ca să îl scape de puşcărie. Ucigaşul era patronul unui bar şi îşi omorâse în bătaie un client.

24 nov. 2016, 07:50
Avocată din Suceava, condamnată la închisoare pe motiv că i-a cerut bani unui criminal pentru a-l scăpa de puşcărie

Avocata suceveancă Carmen Kreisel Cricleviţ a fost condamnată de Curtea de Apel Suceava la patru ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Aceasta i-a cerut lui Ion Pop, patronul unei discoteci din Suceava, suma de 18.000 de euro pentru a-l scăpa de închisoare. Bărbatul a fost însă condamnat la 18 ani de închisoare pentru că l-a omorât în bătaie pe un client de-al său.

În luna decembrie a anului 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Carmen Kreisel Cricleviţ, fostă Opaschi, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă şi sub control judiciar a inculpaţilor Nicuşor Sargan şi Dumitru Dascălu pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă. La începutul anului 2010, cu intenţie, inculpaţii Nicuşor Sargan şi Dumitru Dascălu au sprijinit activitatea infracţională iniţiată de inculpata Carmen Kreisel Cricleviţ, prin facilitarea relaţionării acesteia cu martorul denunţător, cu scopul de a asigura posibilitatea traficării pretinsei influenţe a inculpatei asupra unei judecătoare din cadrul Curţii de Apel Suceava – Secţia Penală, privind obţinerea unei soluţii favorabile în cauza penală în care era judecat martorul denunţător – Ion Pop, patronul discotecii din comuna suceveană Măzănăeşti, în schimbul unor sume de bani.

Tot la începutul anului 2010, inculpata Carmen Kreisel Cricleviţ, având calitatea de avocat în cadrul Baroului Suceava, cu intenţie, a luat legătura prin intermediul inculpaţilor Nicuşor Sargan şi Dumitru Dascălu, cu Ion Pop, persoană ce era acuzată de săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat, după care, în perioada 2010 – 2011, a pretins de la acesta suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8.000 de euro, pretinzând că are influenţă asupra unei judecătoare din cadrul Curţii de Apel Suceava – Secţia Penală, investită cu soluţionarea apelului declarat de martorul denunţător şi, prin prisma relaţiilor personale pe care le întreţine cu acest magistrat, dar şi prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluţie favorabilă în cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei reţinută în sarcina martorului denunţător din infracţiunea de omor calificat într-o infracţiune cu un grad de pericol social scăzut, sancţionată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obţinerea unei condamnări cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor, deoarece împreună cu alţi doi indivizi au omorât în bătaie un client aflat în discoteca din Măzănăeşti.

Procurorii anticorupţie au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 5.240 de euro şi 11.000 de lei aparţinând inculpatei Carmen Kreisel Cricleviţ, fostă Opaschi, în vederea asigurării posibilităţii de executare a măsurii de siguranţă a confiscării speciale.