Avocată mutilată de estetician. Femeia nu va mai putea râde niciodată. Medicul e cercetat penal

Diagnostic teribil pentru avocata mutilată de medicul estetician. Femeia nu va mai putea râde niciodată. Doctorul care i-a făcut operaţia i-a injectat venin în loc de botox, iar 30% din faţă îi este acum paralizată. Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au deschis un dosar penal împotriva medicului.

08 apr. 2015, 06:20

Intervenţia a avut loc în luna mai 2013, la cabinetul privat al unui medic estetician, scrie adevarul.ro. Imediat după a fost injectată cu o substanţă, femeia a simţit că începe să i se inflameze faţa. Medicul a trimis-o apoi acasă, însă la câteva ore după, avocata a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde a fost internată la secţia Terapie Intensivă, cu paralizie facială.

„În 2013, în luna mai, am fost la cabinetul doctorului Oancea pentru injecţii cu botox antirid, şi mi-a fost injectată o altă substanţă. La zece minute după intervenţie a început să se inflameze foarte tare faţa. L-am sunat şi mi-a zis să pun comprese cu apă rece că o să-şi revină, dar am început să am probeme respiratorii, să ameţesc foarte tare şi am mers la Urgenţe. A venit ş el la acolo şi a constat că e de fapt o reacţie foarte gravă la substanţa ce mi-a fost injectată. Mi-a fost administrată adrenalină şi hidrocortizon intravenos. Ulterior am fost internată la ATI. La aproximativ o lună jumătate de la intervenţia respectivă, faţa şi-a mai revenit, în sensul că s-a restras inflamaţia, dar a rămas paralizată integral, pentru aproximativ 8 luni, un an. Doctorul a spus că a cumpărat substanţa de la o firmă din Bucureşti şi că a primit-o prin comandă pe fan curier, dar că el nu ştia despre ce substanţă este vorba”, a declarat avocata.

Citeşte şi Apiterapia, tratamentul cu venin de albine

Femeia a făcut mai multe analize la laboratoare din spitalele Universitare din ţară, unde specialiştii au ajuns la concluzia că i s-a administrat o altă soluţie, ce nu era omologată de Ministerul Sănătăţii în acest scop şi era cumpărată de medic de pe internet.

„Substanţa respectivă este produsă de o fabrică din China. Pe site-ul lor menţionează că nu se eliberează factură, se comercializează, doar pe internet. Acest produs nu a fost testat şi este de fapt venin de viperă şi nu toxină botulinică”, spune avocata Raluca Crişan.

Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au deschis un dosar penal împotriva medicului. Imediat după începerea cercetărilor medicul s-a autosuspendat din funcţia deţinută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.

Avocata a făcut mai tratamente şi acum reuşeşte să-şi mişte aproximativ 70 la sută din muşchii feţei. 

Citeşte şi Un bărbat a fost muşcat de două ori de viperă, în Arad. Victima se află în stare gravă VIDEO