Avocaţii Elenei Udrea, despre GEANTA HERMES din rechizitoriul DNA: Elemente de CANCAN

Avocaţii Elenei Udrea spun că detalii prezentate de procurorii DNA în rechizitoriul trimis în instanţă, precum cele legate de geanta Hermes pe care şi-ar fi achiziţionat-o Elena Udrea, sunt "elemente de cancan" pentru "deliciul celor care lecturează rechizitoriul altfel decât ca un act oficial."

22 apr. 2015, 14:08
Avocaţii Elenei Udrea, despre GEANTA HERMES din rechizitoriul DNA: Elemente de CANCAN

Elena Udrea susţine că nu trebuie să mai rămână în arest preventiv atâta timp cât dosarul Gala Bute a fost trimis în instanţă.

Avocaţii fostului ministru spun că aceasta nu ar mai putea să influențeze ancheta penală sau probele deja adunate, astfel că măsura arestului preventiv ar trebui înlocuită cu o altă măsură mai blândă.

Există un început al procesului penal într-o fază de judecată, în faza camerei preliminare. Urmărirea penală s-a terminat și din acest moment începem judecata (…) Este o altă etapă. Cred că, în acest moment, după ce procurorii au terminat şi şi-au spus punctul de vedere în rechizitoriu,  nu există niciun temei care să justifice măsura arestului preventiv”, a Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea.

Întrebat despre geanta Hermes, pe care Udrea şi-ar fi achiziţionat-o din şpagă, Chiciu a spus: „Rechizitoriul este presărat cu elemente de cancan. Eu cred că un act de sesizare a instanţei ar trebui să se bazeze mult mai mult pe un caracter oficial. Nu există nicio legătura intre acest element de cancan şi elementele de fapt, reţinute de procurori.

Udrea şi-a luat o geantă Hermes Birkin Crocodile de 100.000 de dolari din şpagă

Nu există nicio dovadă că doamna Udrea şi-ar fi achiziţionat bunuri din bani din mită. Nu este un om care să fi avut un salariu fix, dimpotrivă, a fost avocat, a fost căsătorită, a avut niste venituri din activitatea domniei sale. Nu există nicio legătură directă între cumpărarea acestei genţi şi sumele de bani pe care procurorii le descriu ca provenind din mită. Eu cred că linia de circuit financiar se opreşte la o altă persoană decât la Elena Udrea”.

Avocatul a inclus în categoria „cancan” şi informaţiile din rechizitoriu legate de presiunile pe care le-ar fi făcut Elena Udrea în presă: „Este vorba de nişte elemente cu titlu de cancan. Sunt elemente de conjunctură pentru deliciul probabil al celor care lecturează rechizitoriul altfel decât ca un act oficial.”

Cum controla Elena Udrea apariţia ştirilor în presă şi a comentariilor pe Facebook

Avocatul Marius Striblea a declarat, la rândul său, cei opt inculpati au incercat, la termenul de miercuri, să expună argumentele în sensul schimbării masurilor preventive.

„În ceea ce o priveste pe clienta mea am incercat sa demonstram ca rechizitoriul arata ca un fel de copie a propunerii de arestare preventivă din 25 februarie. Acest rechizitoriu nu are nimic in plus fata de acuzatiile initiale.

Atunci cand nu ai probe si nu poti sa sustii niste acuzatii cu argumente juridice, apelezi la elemente exotice. Această geantă care a fost inclusa in contextul rechizitoriului este un element exotic şi modalitatea in care a fost ea evaluata este un alt element exotic”, a spus Striblea. 

Miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început procesul în dosarul „Gala Bute”, în care vor fi judecaţi Elena Udrea, Rudel Obreja, Tudor Breazu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu, Ion Ariton şi Dragoş Botoroagă.