Avocatul Adrian Cuculis cere modificări majore în sistemul judiciar: „Nu există democrație în Codul Penal, ci dictatură!”

Avocatul Adrian Cuculis atrage atenția cu privire la un fenomen foarte trist, din ce în ce mai prezent în societatea românească. 

12 oct. 2022, 18:18
Avocatul Adrian Cuculis cere modificări majore în sistemul judiciar: „Nu există democrație în Codul Penal, ci dictatură!”

Din cauza sărăciei și a legii găunoase, unii românii au ajuns să fie dependenți de stat în spatele gratiilor, susține avocatul Adrian Cuculis.

În opinia cunoscutului jurist, din ce în ce mai mulți români cu condamnări aleg recidiveze, pentru a fi trimiși din nou la închisoare, unde se mulțumesc cu puțin: mâncare și un acoperiș deasupra capului.

 

Avocatul Adrian Cuculis, mesaj-manifest

 

E nevoie de ajustări urgente în Codul Penal, atenționează Cuculis, care crede că în România se dau prea ușor condamnări cu executare, pe modelul „bolșevic”. Astfel, practicile din sistemul judiciar sunt mai degrabă „dictatură”, decât „democrație”.

„Am văzut astăzi o știre care m-a făcut mai degrabă să mă întristez decât să mă amuz, deși știrea în sine pentru publicul larg este de amuzament. Citesc la primele ore ale dimineții ca – Deţinut eliberat scos cu forţa din Penitenciarul Găeşti, după ce a refuzat să plece din închisoare – Realitatea este că dacă știi cum arată sistemul penitenciar, iar eu am fost pentru prima dată într-un penitenciar cu mama mea când aveam 18 ani, ea, Dumnezeu să o ierte, tot avocat de profesie, iți dai seama că dacă intri acolo pentru o perioadă mai lungă, mai bine nu mai ieși, fiindcă ești la ieșire un om fără viitor.

Iți este frică să ieși să vezi lumea fiindcă lumea ta este acolo în penitenciar fiindcă ai mâncare și un pat. Este un neadaptat, un nimeni al nimănui. Mulți se întorc în stradă și comit fapte penale tocmai ca să se întoarcă înapoi în penitenciar, este un mod de viață. Prea ușor se dau condamnări în țara asta și prea bolșevic este în continuare Codul Penal. Nu există democrație în Codul Penal, ci dictatură.

Închisoarea este pentru reeducare, pe o anumită latură. În schimb, la noi, reeducarea se face prin mutilare în toate direcțiile. Deși nu am vrut să vorbesc despre asta, ieri venind de la o grefă de la o secție de poliție care are și arest, îmi spunea cel care se pregătește să fie extrădat (sau nu), că a avut o noapte groaznică dupa ce atât el cât și ceilalți arestați au urmărit șobolanii prin cameră ca să nu le mănânce mâncarea. Să vă mai spun despre viermii care se târăsc prin cameră și despre camerele semi-umede al căror frig îți intră în oase? Și ar fi multe de spus, dar nu este timp!”, a anunțat Cuculis, pe Facebook.