Avocatul ELENEI UDREA: Una din infracţiunile de SPĂLARE DE BANI a picat. Dar a mai rămas una

Alexandru Chiciu, unul din avocaţii Elenei Udrea, a declarat că procurorii au renunţat la una din infracţiunile de spălare de bani, dar că a mai rămas una în vigoare.

10 feb. 2015, 20:26
Avocatul ELENEI UDREA: Una din infracţiunile de SPĂLARE DE BANI a picat. Dar a mai rămas una

Alexandru Chiciu susţine că Elena Udrea a fost reţinută pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

„Ceea ce s-a schimbat: au fost două infracţini de spălare de bani, dar procurorii au renunţat la uan din infracţiuni, a rămas o singură infracţiune de spălare de bani. Există cele două dosare pe care le ştiţi, două seturi de infracţiuni. Azi a picat o infracţiune de spălare de bani, dar a rămas pe cealaltă”, a afirmat avocatul Alexandru Chiciu.

Marius Sebastian Striblea, cel de-al doilea avocat al Elenei Udrea, a confirmat reţinerea fostului ministru.

„A fost reţinută pentru 24 de ore pentru două fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani. Am avut posibilitatea să studiem dosarul. Doamna Udrea a dat declaratii pentru toate cele şapte acuzaţii, s-a aparat. Audierile au durat efectiv 3 ore, restul a fost pentru studierea dosarului. Doamna Udrea nu a facut niciun denunţ pentru că nu are cunoştinţe de fapte penale. Astăzi au fost făcute acte de cercetare penală numai în dosarul Microsoft. Ordonanţa de reţinere a fost emisă cu ora 21.40 şi expiră mâine la aceeaşi oră. Dosarul este mai complicat. Doamna Udrea este un om puternic”, a declarat Marius Sebastian Striblea, avocatul Elenei Udrea.

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost reţinută, marţi, de DNA, în dosarul Microsoft.

Potrivit unui comunicat al DNA, Elena Udrea a fost reținută în dosarul Microsoft pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România), trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro) și spălare de bani.