Avocatul lui Şerban Brădişteanu cere refacerea urmăririi penale. Vezi motivul invocat

Avocatul medicului Şerban Brădişteanu a cerut, miercuri, instanţei supreme trimiterea dosarului privind favorizarea lui Adrian Năstase la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 pentru refacerea urmăririi penale. Apărătorii medicului au motivat solicitarea spunând că ancheta nu era de competenţa DNA, judecătorii urmând să decidă dacă admit solicitarea

24 apr. 2013, 15:57
Avocatul lui Şerban Brădişteanu cere refacerea urmăririi penale. Vezi motivul invocat

Avocatul Daniel Caraman a susţinut, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că Direcţia Naţională Anticorupţie nu era competentă să facă cercetarea în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu a fost acuzat că l-ar fi favorizat pe Adrian Năstase, după condamnarea acestuia, în iunie 2012, în dosarul „Trofeul calităţii”.

El a cerut judecătorilor ÎCCJ trimiterea dosarului medicului Şerban Brădişteanu la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, pentru refacerea urmăririi penale, informează Mediafax.

În replică, procurorul anticorupţie prezent la şedinţa de judecată a susţinut că DNA era competentă să facă cercetarea în acest caz întrucât dosarul lui Adrian Năstase a fost judecat tot de instanţa supremă.

Judecătorii au rămas în pronunţare pe excepţia invocată de apărare şi au stabilit următorul termen în dosar la 20 mai.

Medicul Şerban Brădişteanu a lipsit miercuri de la tribunal, avocatul arătând că acesta nu a mai ajuns la instanţă întrucât în noaptea de marţi spre miercuri a intrat în operaţie, iar intervenţia chirurgicală s-a prelungit, urmând să facă dovada acestui lucru la termenul următor. Instanţa i-a spus în vedere avocatului ca la termenul din 20 mai să fie prezent şi Şerban Brădişteanu.

Medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 6 decembrie 2012, iar judecarea cauzei a început în 20 martie.

CITEŞTE ŞI: Brădişteanu, interceptat de DNA. Medicul ar fi spus familiei că starea lui Năstase este foarte bună

Şerban Brădişteanu a fost acuzat de procurorii DNA de favorizare a infractorului în cazul Adrian Năstase, infracţiunea fiind în legătură directă cu cele asimilate celor de corupţie. Concret, Brădişteanu este acuzat că, după ce fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii” şi a încercat să se sinucidă, „a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase Adrian”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

Anchetatorii au precizat că medicul Şerban Brădişteanu şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist în chirurgie cardiovasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea, deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în acea secţie, iar primele intervenţii medicale au fost realizate de un alt doctor dintr-o altă secţie.

Brădişteanu mai este acuzat că a evitat să comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase poate fi încarcerat.