Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua investigaţii la mai multe spitale de psihiatrie din ţară

Avocatul Poporului a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi va efectua investigaţii la mai multe spitale de psihiatrie din ţară, după incidentele petrecute în mai mute astfel de unităţi în ultima perioadă.

06 sept. 2019, 13:19
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua investigaţii la mai multe spitale de psihiatrie din ţară

”Ca urmare a recentelor incidente petrecute în câteva spitale psihiatrice, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua, în următoarele săptămâni, o serie de investigaţii în mai multe spitale de profil din ţară”, a transmis, vineri, Avocatul Poporului.

Printre unităţile sanitare vizate, se află Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, judeţul Iaşi, Spitalul de de Psihiatrie Palazu Mare, judeţul Constanţa, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei, judeţul Bihor, Centrul de  Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sf. Stelian”, Bucureşti, precum şi Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, Bucureşti.

”În urma investigaţiilor va fi întocmit un Raport Special privind problemele existente în sistem şi soluţii în vederea remedierii acestora. Documentul va fi trimis Parlamentului şi va fi informată opinia publică”, a mai transmis avocatul Poporului.

În 18 august, un pacient al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca a lovit cu stativul de la perfuzie 13 pacienţi, trei dintre ei decedând pe loc.

În această săptmână, Centrul de Resurse Juridice a lansat un apel la acţiune, în urma unor situaţii grave identificate la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap şi la Secţia de Psihiatrie I Bărbaţi din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, unde persoane cu dizabilităţi psihosociale au fost închise în cuşti de plexiglas şi au fost legate cu cârpe.

        

 


loading...