Avram Iancu, primul român care va traversa înot Canalul Mânecii

Are acelaşi nume ca şi Craiul moţilor, şi, la fel ca acesta, Avram Iancu de astăzi îşi doreşte să devină erou. Un bărbat de 39 de ani din judeţul Hunedoara şi-a propus să fie primul român care reuşeşte să traverseze înot Canalul Mânecii. El se antrenează zilnic şi încearcă să se adapteze condiţiilor de concurs. O ultimă testare a fost traversarea lacului Cinciş, unde temperatura apei nu depăşeste 15 grade Celsius.

02 iun. 2014, 09:12
Avram Iancu,  primul român care va traversa înot Canalul Mânecii

Avram Iancu este din Petroşani şi este de profesie bibliotecar. El vrea să devina primul român care traverseaza înot Canalul Mânecii. Marea încercare este programată pentru începutul lunii august.

„Într-o istorie de 200 de ani, de când se traversează înot Canalul Mânecii niciun român nu s-a încumetat să înoate (…) antrenamentele au început în luna ianuarie. Foarte multă alergare, bicicletă. Mii de km de alergare până la începutul lunii martie când am intrat prima dată la apă in nişte lacuri”, a declarat Avram Iancu.

Pe toată durata antrenamentului în Lacul Cinciş, Avram Iancu a fost susținut de prieteni și familie.

„Mă simt excelent. Mă bucur că am reuşit. M-am simţit foarte bine”, a spus Iancu.

Programul de pregătire este intens. Bărbatul înoată de trei ori pe săptămână în lacuri cu apă rece, aleargă zilnic câte 5 kilometri în Masivul Parâng şi parcurge zeci de kilometri pe bicicletă.