Azil de bâtrâni, în pericol să fie închis: Perna mea în fiecare noapte este plină de lacrimi VIDEO

Pensionarii bolnavi din Buzău, rămaşi singuri pe lume, plâng de când au aflat că ar putea ajunge pe străzi. Azilul din comuna Vintilă Vodă nu a mai primit finanţare de la autorităţi şi până la iarnă ar putea fi închis.

25 sept. 2017, 11:34
Azil de bâtrâni, în pericol să fie închis: Perna mea în fiecare noapte este plină de lacrimi VIDEO

Pericolul închiderii lăcaşului pândeşte de câteva luni însă niciodată nu se simte ca acum. Dacă nu găseşte sursă de finanţare până la iarnă, directorul căminului trebuie să evacueze peste 40 de asistaţi, unii fără rude, invalizi sau paralizaţi, şi să concedieze 24 de angajaţi.

Din păcate, tot universul acestor oameni loviţi de soartă s-ar putea nărui în următoarele săptămâni. Căminul a funcţionat până la sfârşitul anului trecut din subvenţii de la Consiliul Judeţean, iar după ce a fost sistată finanţarea, aşezământul supravieţuieşte numai din taxa pentru cazare şi mâncare.

„Perna mea în fiecare noapte este plină de lacrimi pentru că altceva nu mai am de făcut decât să plâng. Vreau să rămân aici pentru că aici sunt din 2011, am atâţia ani de când sunt aici”, spune o femeie.

Potrivit România TV, angajaţii nu şi-au mai luat salariile de două luni însă îşi fac treaba cu aceeaşi responsabilitate şi de aceea criza nu se simte deocamdată în serviciile oferite. Azilul nu va mai putea funcţiona fără subvenţie, spune directorul azilului, pentru că niciunul dintre asistaţi nu ar putea suporta integral costul lunar de peste 2.100 de lei.

„Este un pericol, chiar există un pericol real şi dacă nu primim ajutor din altă parte nu mai putem funcţiona. Sunt oameni care nu au unde să meargă. Lista de aşteptare este foarte lungă, dar si pe lista de asteptare sunt persoane care au venituri mici”, explica directorul azilului.

Căminul de bătrâni din Vintilă Vodă a fost inaugurat în vara anului 2011 şi funcţionează în două dintre clădirile fostului spital din localitate.

Vezi şi: Primăria Capitalei, anunţ important pentru vârstnicii din Bucureşti. Vezi ce se înfiinţează pentru bătrâni