Azilele de bătrâni din Voluntari controlate de un temut interlop. Legăturile lui Udi cu politicieni de cel mai înalt nivel

În plin scandal legat de "azilele groazei" din Voluntari, apar noi informaţii care arată cât de mare este caracatiţa care coordonează afacerile cu bătrâni, multe dintre aceste azile fiind controlate de personaje din lumea interlopă, cu legături strânse cu politicul.

19 iul. 2023, 12:49
Azilele de bătrâni din Voluntari controlate de un temut interlop. Legăturile lui Udi cu politicieni de cel mai înalt nivel

Surse judiciare au declarat că, cel puțin la Voluntari, afacerile cu bătrâni ar fi fost acaparate de o parte a lumii interlope. Un exemplu în acest sens este Traian Simion, zis Udi, care, spun anchetatorii, ar fi în spatele azilului Sfânta Ecaterina, din Afumați, în timp ce fiii săi ar controla Casa Dany&Ionuț – Bătrâni fericiți.

Udi, capul familiei, s-ar afla, spun sursele citate de Gândul, în bune relații cu Ștefan Godei, alături de care s-ar fi implicat în campania electorală pentru alegerile locale, când l-ar fi susținut pe Florentin Pandele pentru funcția de primar.

Cunoscut în lumea interlopă din postura de cămătar, Udi a fost ridicat în toamna lui 2013 de polițiști, într-un  dosar coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Dosarul viza pricipalele grupări criminale din București și Ilfov, specializate în infracțiuni de șantaj și cămătărie. Alături de acesta au fost ridicați cu mascații Constantin Răducanu, zis „Costel al lui Caran”, Gheorghe Stan, zis „Bulgaru”, Nicolae Duduianu, zis „Caleea”, Emil Răducanu, zis „Emil al lui Caran”, Nicolae Constantin, zis „Aramis”, Valentin Duduianu, zis „Beadim”, Daniel Duduianu, zis „Edison”, Marius Gheorghe, zis „Marius al lui Rinu”, Aurel Răducanu, zis „Aurel al lui Caran”, Sofian Văduva, alias „Denom”, Elena Constantin, zisa „Vipera”, dar și Traian Simion, cunoscut în cartierul Colentina sub numele de Udi.

În dosarul respectiv a apărut inclusiv numele lui Mihail Vlasov, la momentul respectiv președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. Dependent de jocurile de noroc, Vlasov împrumuta sume uriașe de la interlopi, pe care le returna, de fiecare dată, la timp, deși erau cu dobânzi foarte mari.

Citeşte şi: Cum intervine SRI în cazul încercării unui partid de a câștiga fraudulos alegerile. Generalul Anton Rog, precizări clare după ce i s-a dat exemplul AUR

De altfel, în ciuda necazurilor sale cu legea, Udi nu se ferește să se asocieze, pe platformele de socializare, cu reprezentanți ai clanurilor violente. Într-o fotografie publicată pe contul său de Facebook, Traian Simion apare, printre alții, alături de Marius Corsicanu.

Udi nu a publicat și fotografii în care apare alături de Ștefan Godei, însă acesta face parte din lista prietenilor virtuali ai temutului interlop.

Din informațiile publicate pe site-ul căminului „Sfânta Ecaterina” reiese că bătrânii sunt cazați în camere moderne, pot primi meniu personalizat, beneficiază de îngrijire din partea unor persoane calificate în acest sens, iar prețul se învârte undeva în jurul sumei de 4.000 de lei pe lună.

Potrivit listei căminelor pentru persoane vârstnice, făcută publică pe site-ul Ministerului Muncii, atât azilul controlat de Udi, cât și cel condus de cei doi fii ai săi, funcționează cu acte în regulă, iar în grija interlopului se află în jur de 100 de bătrâni.

Citeşte şi: Alertă de urși la doar câțiva kilometri de București. Primăria Crevedia îi roagă pe cetățeni să anunțe dacă au fost atacați sau dacă le-au fost „omorâți sau răniți” cei dragi