Babuşca de pe Baikal. Bunica siberiană, care patinează zilnic peste cel mai adânc lac din lume, pentru a merge la muncă VIDEO

Majoritatea oamenilor din ziua de azi se plâng de naveta pe care trebuie să o facă în fiecare zi la serviciu ar trebui să-şi reconsidere atitudinea dacă ar ştii despre această femeie din Siberia.

19 feb. 2018, 09:26
Babuşca de pe Baikal. Bunica siberiană, care patinează zilnic peste cel mai adânc lac din lume, pentru a merge la muncă VIDEO

Bătrâna de 76 de ani patinează zilnic pe suprafaţa celui mai adânc lac din lume, cu o pereche de patine vechi din anul 1943. Ea merge astfel să aibă grijă de vacile sale, aflate de partea cealaltă a lacului.

Când Lacul Baikal îngheaţă pe durata iernii, Lyubov Morekhodova este nevoită să traverseze pojghiţa de gheaţă pe patinele sale vechi, pentru a avea grijă de animale. Patinele au fost făcute de tatăl său şi ataşate unei perechi de cizme tradiţionale ruseşti, Valenki. „Nu-mi plac patinele moderne, ele se rotesc în jurul gleznei și picioarele mele se răcesc. Valenki ţin întotdeauna de cad„, spune ea. Ea locuieşte singură din 2011, când soţul său a murit şi se trezeşte în fiecare dimineaţă la 5.30, pentru a merge să aibă grijă de vaci.

Ea a atras atenţia mass-media după ce un prieten a postat pe internet un clip  care o înfăţişează patinând.