Bac 2013: Procurorii au ridicat înregistrările video din sălile de clasă de la Liceul Bolintineanu

Procurorii Parchetului Capitalei au ridicat luni, între alte probe, în urma percheziţiilor de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, toate înregistrările video din sălile de examene pe care urmează să le analizeze în cadrul anchetei de corupţie presupus săvârşită la examenul de bacalaureat.

01 iul. 2013, 17:40
Bac 2013: Procurorii au ridicat înregistrările video din sălile de clasă de la Liceul Bolintineanu

Anchetatorii care au descins la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală au ridicat înscrisuri, obiecte şi laptopuri, dar şi toate înregistrările video făcute în sălile de examinare şi în alte spaţii din liceu. Procurorii urmează să analizeze în amănunt înregistrările, dar şi celelalte probe ridicate la percheziţii.

Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au fost duşi la audieri la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de limba română a examenului de bacalureat. Împotriva celor 37 de profesori există probe solide, inclusiv filmări.

Profesorii sunt suspectaţi că le-ar fi spus elevilor subiectele la proba de limba şi literatura română, desfăşurată luni. Asupra lor au fost găsiţi bani şi cadouri care le-ar fi parvenit în aceeaşi zi.

CITEŞTE ŞI Directoarea Liceului Bolintineanu, demisă după scandalul de fraudă la BAC 2013, DANS LASCIV cu elevi