BAC 2013 Sesiunea din toamnă. „Lu Gigi Becali timpul îi zboară încet căi la bulău”. Vezi CELE MAI TARI PERLE

Bacalaureatul din România are două părţi. Cea în care unii se iau cu mâinile de cap şi cea în care alţii se ţin cu mâinile de burtă, de râs. Creativi prin excelenţă şi adesea agramaţi din neştiinţă, elevii români asigură în fiecare toamnă o recoltă bogată de perle. Nici anul acesta nu face excepţie.

29 aug. 2013, 06:43
BAC 2013 Sesiunea din toamnă. „Lu Gigi Becali timpul îi zboară încet căi la bulău”. Vezi CELE MAI TARI PERLE

Bacalaureatul, care de câţiva ani a devenit o adevărată tragedie, mai are totuşi o parte amuzantă: perlele.

„O noapte furtunoasă” este amintirea poetului despre o vijelie care a rupt pomi şi a căzut pe maşini şi era oameni supăraţi, inundaţi cu posibile viituri. Ce mai, un front atmosferic a făcut deranj mare că a fost mai multă apă decât putea metru pătrat să înghită„, a scris un licean, cu argumente bune pentru Administraţia Naţională de Meteorologie, nu şi pentru proba de limbă română.

Şi pentru că tot vorbim de comunicare, să vedem ce înseamnă ea pentru un alt elev. „Comunicarea în echipă nu e când cel mai tare antrenor Reghecamf dă ordin ceva şi pe stadion fuge ăia amboulea. Vorba ceia: Dacă comunicare nu e ce dracu e?„, se întreabă retoric mândrul absolvent de clasa a XII-a.

Un alt stelist este însă mai profund. Cratima lipsește însă cu desăvârșire. „Dimensiunea temporală e atunci când nu simţi cum zboară timpul. Lu Gigi Becali timpul îi zboară încet căi la bulău, mie îmi zboară rapid că uite că sa şi dus vara asta şi încep ploile„, conchide cu melancolie bacoviană elevul.

Un altul este supărat pe basmele lui Ion Creangă. „Ieu cred că Harapalb îi o comedie că cine mai crede că ursu din pădure are salăţi când să ştie că urşii coboară să mănânce la tomberoane şi să se joace cu turiştii„.

CITEŞTE ŞI: Elevii fac orice pentru a lua Bac-ul. Vezi ce idee năstruşnică a avut un tânăr din Argeş