BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Fiul milionarului Viorel Micula, prins copiind la Limba Română

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Victoraş Micula, fiul magnatului Viorel Micula şi moştenitor al unei averi de 160 de milioane de euro, a ratat examenul de maturitate a doua oară în acest an. Luni, la proba scrisă de la Limba Română, a fost prins în timp ce copia, asta după ce în sesiunea din vară a picat la aceeaşi materie. 

25 aug. 2014, 10:43
BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Fiul milionarului Viorel Micula, prins copiind la Limba Română

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Victoraş Micula a fost eliminat, luni. din examenul de bacalaureat de la proba scrisă la Limba şi literatura română, după ce a fost prins copiind. Tânărul a încercat să se înspire folosind fiţiuci, însă a fost prins de profesorii supraveghetori şi eliminat din examen, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Înainte de a intra în sală Victoraş Micula a declarat că nu are emoţii şi că este bine pregătit pentru proba scrisă a examenului, după ce, în sesiunea anterioară, la Limba şi Literatura Română, a obţinut nota 4. În sesiunea din luna iulie, tânărul a obţinut nota 7.80 la Matematică şi nota 8.60 la Geografie.

Potrivit regulamentului, elevii care sunt prinsi copiind la bacalaureat nu mai au dreptul de a da examen în următoarele două sesiuni.

SUBIECTE ŞI BAREM ROMANA – BAC 2014 SESIUNEA TOAMNĂ. La proba scrisă de limba şi literatura română, candidaţii au primit subiecte diferite în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic.

SUBIECTE ŞI BAREM ROMANA – BAC 2014 SESIUNEA TOAMNĂ. La profilul real şi tehnologic elevii au primit un text la prima vedere din romanul „Rusoaica” de Gib Mihăescu pe baza căruia trebuiau să rezolve 9 cerinţe care vizau cunoştinţele de vocabular, de teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelege şi interpreta un text literar. La subiectul al doilea, au avut de redactat un eseu de tip argumentativ despre importanţa regulilor într-un domeniu de activitate. La ultimul subiect, elevii de clasa a XII-a au avut de scris un eseu de 2-3 pagini despre viziunea despre lume a lui Bacovia aşa cum se reflectă într-un text studiat.

SUBIECTE ŞI BAREM ROMANA – BAC 2014 SESIUNEA TOAMNĂ – UMAN. Elevii de la uman au primit un text la prima vedere din romanul „Lydda” de Duliu Zamfirescu şi romanul postbelic la subiectul al treilea.

Sesiunea august – septembrie va continua marţi, 26 august, cu examenul la Limba şi literatura maternă E)b). Proba obligatorie a profilului E)c) va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării E)d) pe 29 august.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.