BAC 2015: Absolvenţii de liceu au dat examen la MATEMATICĂ ŞI ISTORIE

BAC 2015. Peste 55.000 de absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2015, faţă de peste 63.000 de absolvenţi cât s-au înscris la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat, în 2014. Miercuri, 26 august, liceeni au dat examen la matematică sau istorie.

25 aug. 2015, 13:06
BAC 2015: Absolvenţii de liceu au dat examen la MATEMATICĂ ŞI ISTORIE

BAC 2015 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Elevii care susţin bacalaureatul în a doua sesiune din acest an au dat, miercuri, proba obligatorie a profilului, matematică pentru absolvenţii profilului real şi istorie pentru cei de la profilul umanist. Examenul a început la ora 8.30 şi a durat trei ore.

CITEŞTE ŞI: BAREME ROMÂNĂ BAC 2015. Cum se rezolvau subiectele la Română

Vineri, absolvenţii de clasa a XII-a dat cu proba la alegere a profilului şi specializării, respectiv biologie, geografie, fizică, chimie, logică, informatică, sociologie, psihologie, economie sau filosofie.

BACALAUREAT 2015: Elevii din clasa a XI-a şi a XII-a au dat miercuri SIMULAREA la MATEMATICĂ şi ISTORIE

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2015, clasa a XII-a – profil mate – info

BAREME MATEMATICA BACALAUREAT 2015, clasa a XII-a – profil mate – info

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2015, clasa a XII-a – profil pedagogic

BAREM MATEMATICA BACALAUREAT 2015, clasa a XII-a – profil pedagogic

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2015, clasa a XII-a – profil STIINTELE NATURII

BAREME MATEMATICA BACALAUREAT 2015, clasa a XII-a – profil STIINTELE NATURII

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2015, clasa a XII-a – profil tehnologic

BAREME MATEMATICA BACALAUREAT 2015, clasa a XII-a – profil tehnologic

SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2015, clasa a XII-a 

BAREM ISTORIE BACALAUREAT 2015, CLASA a XII-a

BAC 2015 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Rezultatele vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

BAC 2015 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată în iunie, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor scrise din prima sesiune a bacalaureatului.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

VEZI ŞI: Bac 2015: Unui elev din Timişoara i-a sunat telefonul în timpul examenului la română

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Încălcarea acestor reguli va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceştia nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Rata de promovare la prima sesiune din acest an a bacalaureatului a fost de 67,9 la sută (66,41 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65 la sută).

CITEŞTE ŞI: BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Scandal la Bihor şi la sesiunea de toamnă