BAC 2015. Liceenii care au picat examenul în prima sesiune, dezinteresaţi de meditaţii

Absolvenţii de clasa a XII-a care au picat examenul de Bacalaureat 2015 în prima sesiune, mai au o şansă în sesiunea de toamnă. Se pare, însă, că tinerii nu se înghesuie să meargă la meditaţiile organizate special pentru ei. Cei care vin la program, uneori din concediu, sunt profesorii.

30 iul. 2015, 07:26
BAC 2015. Liceenii care au picat examenul în prima sesiune, dezinteresaţi de meditaţii

Florin este singurul care a venit la pregătire, dintre cei 68 de absolvenţi ai unui colegiu din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, care s-au înscris la sesiunea a doua a examenului. Vine la meditaţii de la 50 de kilometri distanţă, potrivit digi24.ro.

„Chiar au fost zile în care m-am prezentat şi am stat în şcoală fără ca cineva să apară şi să lucrăm”, a spus profesoara de biologie Angelica Oprea.

Judeţul Teleorman este unul dintre judeţele cu cea mai mică rata de promovabilitate din ţară, puţin peste 40 la sută. Cu toate acestea sălile în care ar trebui să se desfăşoare orele suplimentare sunt de cele mai multe ori goale. Mai nou, diriginţii şi profesorii chemaţi din vacanţă trimit părinţilor scrisori cu programul orelor de meditaţie.