Scandalul Bacului fraudat de la Bihor continuă în instanţă: Gafă a juriştilor ISJ

Juriştii Inspectoratului Şcolar Bihor au comis-o din nou. La Curtea de Apel Oradea s-a judecat contestaţia în dosarul celor 12 elevi de la Ştei, eliminaţi de la Bac, printre care se află şi Alexandra Burtă, şefa de promoţie, iar juriştii ISJ nu au achitat cuantumul taxei de timbru prevăzut de lege, astfel că procesul a fost amânat.

19 aug. 2015, 13:54
Scandalul Bacului fraudat de la Bihor continuă în instanţă: Gafă a juriştilor ISJ

„Curtea de Apel Oradea a amânat soluţionarea recursurilor declarate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor împotriva hotărârilor pronunţate de Tribunalul Bihor prin care această instanţă a dispus într-un număr de 12 dosare suspendarea efectelor proceselor verbale de sancţionare cu eliminarea din examenul de bacalaureat – sesiunea iunie 2015, a unor elevi care au susţinut examenul în Centrul de examen nr. 309 din unitatea de învăţământ Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei”, a precizat Adi Haş, din cadrul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Oradea.

BACALAUREAT 2015, SESIUNEA TOAMNĂ EDU.RO. Elevii dau joi şi vineri proba la competenţe digitale

După ce la termenul de Tribunalul Bihor juriştii ISJ Bihor nu au fost prezenţi, la termenul de la Curtea de Apel s-au prezentat fără să achite taxa prevăzută de lege. Astfel în loc de 100 de lei cât ar fi fost normal, au achitat doar 20 de lei.

„Amânarea cauzelor a fost dispusă în vederea achitării de către recurent a diferenţei de taxă judiciară de timbru în cuantum de 80 lei, datorată conform dispoziţiilor art. 24 alin. 2 din OUG nr. 80/2013, potrivit cărora recursul se timbrează cu suma de 100 lei”, a mai precizat Adrian Haş.

Ca urmare a repartizării pe completele de judecată obişnuite, noile termene de judecată au fost stabilite pentru zilele de 7, 9, 18 şi 28 septembrie, respectiv 9 octombrie 2015.

Magistraţii de la Curtea de Apel Oradea trebuie să decidă dacă menţin sau nu sentinţa dată de judecătorii de de la Tribunalul Bihor, care au decis anularea procesului verbal de eliminare din Bac până la soluţionarea pe fond a cauzei.

Tot astăzi, la Tribunalul Bihor s-a judecat cererea a 30 de elevi, parte şi ei dintre cei 108 eleminaţi de la Bac, care au solicitat anularea procesului verbal de eliminare. Instanţa a rămas în pronunţare.