BACALAUREAT OLIMPICI 2019 EDU.RO. Subiecte şi bareme probe scrise şi tot ce trebuie să ştii despre Bac 2019

Publicat: Luni, 20 Mai 2019 09:48 // Actualizat: Luni, 20 Mai 2019 09:48 // Sursa: romaniatv.net

Bacalaureat 2019. Bac-ul olimpicilor începe azi! Subiecte probe scrise și ce trebuie să știi despre Bac olimpici 2019.

Foto: adevarul.ro

Bacalaureat 2019 începe luni, 20 mai, cu probele de competență lingvistică de comunicare orală în limba română/limba maternă. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti găzduieşte, în perioada 16 mai – 5 iunie, sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale sportive, potrivit unui comunicat al ministerului Educaţiei.

Citeşte şi Bacalaureat Special 2019. Vezi aici calendarul Bacului pentru olimpici

Pentru Bac-ul olimpicilor 2019 sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.
Calendar Bac olimpici 2019

•20 – 21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă); •22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională); •23 – 24 mai (evaluarea competenţelor digitale) Probele scrise: •27 mai (Limba şi literatura română);

•28 mai (proba obligatorie a profilului); •29 mai (proba la alegere a profilului şi specializării); •30 mai (Limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 12:00), depunerea eventualelor contestaţii fiind programată în cursul aceleiaşi zile (12:00 – 14:00).

În intervalul 31 mai – 5 iunie vor fi soluţionate eventualele contestaţii şi afişate rezultatele finale.

Profesorii menționează la probele Bacalaureatului din iunie-iulie se vor da subiecte asemănătoare ca cele pe care le vor susţine olimpicii începând de azi, 20 mai 2019.

Bac olimpici 2019. Modele de subiecte la probele scrise

Deși Ministerul Educației, Edu.ro, nu a afișat modele de subiecte la probele scrise, vă oferim modele de subiecte care au picat anul trecut la bac-ul olimpicilor, probele scrise. Așadar, anul trecut, la Limba și Literatura Română,profil umanist și Real, subiectele pe care le-au avut de rezolvat au fost legate de texte scrise de Neagu Djuvara, Mihai Eminescu și Rebreanu.

La primul subiect candidații de la profilul Real au avut de rezolvat mai multe cerințe folosindu-se de un fragment din Amintiri din anii '20, impresii din anii '90 , scris de Neagu Djuvara. La cel de al II-lea subiect au avut de comentat în minimum 50 de cuvinte poezia Numai Poetul, scrisă de Mihai Eminescu.

Ultimul subiect a constat în prezentarea particularităților unui text narativ care să aparțină lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu. Candidații de la profilul Umanist au avut aceleași subiecte, cu excepția ultimului, unde li s-a cerut să caracterizeze un personaj dintr-o operă scrisă de Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

Mai multe detalii pe a1.ro.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BAC olimpici 20152019 Bac-ul olimpicilor 2019 bacalaureat olimpici 2019
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mai 23:14
Răspunde | Votează email 0 email
Daniela Stefanoiu
Poate se gandeste sa/si faca datoria si nu/si mai imagineaya numai rele.
21 mai 22:40
Răspunde | Votează email 0 email
Bubenhoffer Betty Gresch
Ca sa ne explice de ce nu ne-au trimis banii de chirie in cont ne-au luat 15 Euro si au facut o copie ca sa dovedeasca ca in numarul contractului in loc de unu mama scrisese o linie si au copiat cu un zero in minus.
21 mai 01:25
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Ne-au bagat in loc de picaturi ceva negru in ochi ca sa ne pierdem vederea ,sa nu vedem ce se intampla,eventual sa-i m...l....ca sa nu vedem ce se intampla.
21 mai 01:17
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
I-au furat proteza ca sa nu mai poata sa vorbeasca corect,sa zica adevarul si realitatea.Au niste dispozitive cu care lovesc de la distanta si trimit virusi,se aude cand fac zgomote.
21 mai 00:51
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Ziclon e un gaz fost nazist. Eram cu piciorul rupt in masina de naveta si ma calcau cu atata cruzime pe el incat imi rupeau sandalele. Eram amenintata cu moartea, data la stuf ,mi se faceau scandaluri nevinovata erau pusi anumiti sa ma agreseze verbal si fizic.,etc.
20 mai 22:53
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
I/au rupt piciorul ca nu a vrut sa ''cunoasca lumea din oras''in loc sa-si vada de serviciu,ceea ce au facut si cu mine acasa,cand ma duceam spre masina de naveta.
20 mai 22:46
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sa ramanem rotunyi si sanatosi.Sanatosi trebuie sa ne facem singuri si rotunzi, peste o suta de kg ne imbolnavim,doar ca sa ne vedem cu lupele ca am fost luati. Trebuie sa fim rotunyi in comportament. Osul mamei s/a prins singur gresit si i/a yis ca daca poate sa mearga inseamna ca nu a avut nicio fractura.Niste terapeuti nu stiu care e axa de autovindecare a organismului, ca oasele su sudeaya singure,cu dureri groaynice si ca daca piciorul nu e in ghips se sudeaya gresit.Ne/a trimis la magayin sa ne luam doua bandaje pe care cica le plateste Casa de Asigurari de Sanatate si care ne costa 20 de Euro.Asta puteam sa /i prescriu si eu fara sa fiu doctor sau terapeut.Au venit la domnul care imi incarca cartusul si i/a yis ca/mi da premii ca cumpar ,i/a yis sa/mi incarce cartusul la imprimanta mai putin si sunt in cotinuare cinectati la toate device/urile din casa pe care sa chinuie sa le strice.
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H