BACALAUREAT 2013. Liceenii susţin proba de competenţe digitale. Vezi cum arată subiectele

BACALAUREAT 2013. Elevii de liceu au intrat, luni, 17 iunie, în a doua săptămână de examene. Pentru ei urmează cinci zile de testare a competenţelor digitale. Probele scrise încep pe data de 1 iulie.

17 iun. 2013, 06:39
BACALAUREAT 2013. Liceenii susţin proba de competenţe digitale. Vezi cum arată subiectele

Timp de cinci zile, absolvenţii de liceu care s-au înscris la examenul de bacalaureatul vor trece prin proba de competenţe digitale. Această probă are statut de probă obligatorie în cadrul examenului de bacalaureat, pentru elevii de la toate filierele şi profilurile. Susţinerea acestei probe este o condiţie necesară pentru participarea la probele scrise.

Proba are două părţi, una teoretică şi alta practică, şi va dura 90 de minute. La această probă, elevii nu vor primi note, ci un punctaj care indică un nivel de competenţă, punctajul maxim fiind de 100 de puncte, fără niciun punct din oficiu. Vestea bună pentru elevi este că nu pot pica acest examen, nici dacă obţin 0 puncte.

Vezi Cum arată SUBIECTELE la proba de COMPETENŢE DIGITALE

După proba de competenţe digitale, elevii vor trece la proba orală la o limbă de circulaţie internaţională, care este programată între 25 şi 28 iunie.

Probele scrise sunt programate după cum urmează: 1 iulie – limba şi literatura română, 2 iulie – limba şi literatura maternă, 3 iulie – proba obligatorie a profilului şi 5 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării.

CITEŞTE AICI CALENDARUL COMPLET AL EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2013

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00. După soluţionarea constestaţiilor, se vor afişa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.

VEZI ŞI: Ce poţi face dacă NU AI PROMOVAT Bacalaureatul. Vezi ce CURSURI poţi urma