BACALAUREAT 2013: Cum trebuia să rezolvi subiectele la LIMBA ROMÂNĂ. Vezi BAREMUL DE CORECTARE

Peste 162.000 de elevi de clasa a XII-a au susţinut luni, 1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română de la examenul de Bacalaureat 2013. Subiectele la prima probă scrisă şi baremele de corectare au fost publicate pe site-ul site-ul www.subiecte2013.edu.ro.

01 iul. 2013, 12:37
BACALAUREAT 2013: Cum trebuia să rezolvi subiectele la LIMBA ROMÂNĂ. Vezi BAREMUL DE CORECTARE

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2013. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte la Limba şi Literatura Română, iar varianta extrasă a avut numărul 7.

La primul subiect, elevii au primit un fragment din „Scrinul negru” de George Călinescu (pentru profilul real) / fragment din „Accidentul” de Mihail Sebastian (profil uman) la care au avut mai multe cerinţe.

La subiectul al doilea, elevii de la profilul uman au avut de argumentat importanta unui jurnal în viaţa unui adolescent, printr-un eseu de maximum 300 de cuvinte. La profilul real, elevii au avut de realizat un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte despre importanţa alegerii unui model în viaţă.  

Subiectul al treilea a avut ca cerinţă realizarea unui eseu despre o poezie simbolistă, la profilul uman. La profilul real, subiectul al treilea li s-a cerut elevilor să prezinte „tema şi viziunea despre lume” în cadrul unei poezii scrise de Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga, la alegere.

VEZI SUBIETELE şi BAREMUL DE CORECTARE la Limba Română, profilul uman

VEZI SUBIETELE şi BAREMUL DE CORECTARE la Limba Română, profilul real

 

Marţi, absolvenţii de liceu vor susţine proba scrisă la limba maternă, iar pe 3 iulie proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie până la ora 12,00. Tot în aceeaşi zi până la ora 16,00 se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie.

Ce poţi face dacă NU AI PROMOVAT Bacalaureatul. Vezi ce CURSURI poţi urma

Ministerul Educaţiei ar putea introduce CURSURI DE PREGĂTIRE pentru elevii care au picat BAC-ul


loading...