BAC 2014, BACALAUREAT 2014, DEZASTRU BAC: Zeci de elevi au fost ELIMINAŢI după ce au încercat să copieze

BAC 2014, BACALAUREAT 2014, DEZASTRU BAC. Miercuri, absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Mai mulţi elevi au fost eliminaţi de la examenul de bacalaureat.

02 iul. 2014, 10:45
BAC 2014, BACALAUREAT 2014, DEZASTRU BAC: Zeci de elevi au fost ELIMINAŢI după ce au încercat să copieze

BAC 2014, BACALAUREAT 2014, DEZASTRU BAC, REZULUTATE BACALAUREAT

TELEORMAN. Trei elevi, doi din Videle şi unul din Alexandria, au fost eliminaţi din examenul Bacalaureat.

Cei doi elevi din Videle aveau asupra lor telefoanele mobile şi erau înscrişi la proba de matematică. Elevul de la liceul A.D Ghica din Alexandria a fost prins cu o copiuţă şi susţinea examenul la istorie„, a declarat vicepreşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat, Alexandra Negrea.

La proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie, s-au înscris 2.990 de elevi din care 2.280 la matematică şi 710 la istorie. Din numărul total al elevilor înscrişi la examen, 210 au fost absenţi.

Vezi aici ce SUBIECTE au picat la MATEMATICĂ

DÂMBOVIŢA: Patru candidaţi din Dâmboviţa la proba scrisă de miercuri a bacalaureatului au fost eliminaţi din examen, fiind surprinşi în timp ce încercau să fraudeze folosindu-se de copiuţe sau de telefon cu dispozitiv de ascultare.

”Au fost eliminaţi din examen astăzi (miercuri, n.r.) patru candidaţi, unul în centrul de examen de la Colegiul Naţional Constantin Carabella, care a fost prins cu copiuţe clasice, elevul fiind absolvent al Liceului Spiru Haret, un candidat la centrul de examen Liceul Iordache Golescu, care avea asupra sa un telefon cu dispozitiv de ascultare, iar doi candidaţi la Liceul Goga Ionescu Titu, care au fost prinşi în timp ce schimbau ciornele de examen între ei”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Ovidiu Băsceanu.

Dintre cei patru care au fost prinşi încercând să copieze, trei susţineau examenul la Matematică şi unul la Istorie. Candidaţii eliminaţi nu vor mai putea susţine examenul de bacalaureat timp de două sesiuni de examen.

OLT. Trei elevi au fost eliminaţi din Bacalaureat după ce miercuri, la proba obligatorie a profilului, au fost surprinşi de profesorii supraveghetori în timp ce încercau să copieze, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Doi dintre elevii eliminaţi din Bacalaureat, miercuri, susţineau examenul la Colegiul Naţional ‘Ion Minulescu’ Slatina şi un alt candidat care încerca să copieze susţinea examenul la Liceul Teoretic ‘Tudor Vladimirescu’ Drăgăneşti-Olt.

VÂLCEA. Trei elevi au fost eliminaţi din examenul de Bacalaureat, după ce au încercat să copieze.

Aşa au crezut dumnealor că pot să treacă examenul maturităţii. Cei trei elevi au fost prinşi încercând să folosească telefonul mobil pentru a copia. Este vorba de un caz la Liceul din Bălceşti şi doi la Colegiul Tehnologic Ferdinand din Râmnicu Vâlcea. Astfel, până acum numărul elevilor eliminaţi din examen se ridică la patru după cazul de luni de la Colegiul Gib Mihăescu din Drăgăşani„, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectorului Şcolar Judeţean Vâlcea, prof. Isabela Ioniţă.

La examenul de bacalaureat s-au prezentat în acest an 3.041 de elevi din totalul de 3.160 câţi erau înscrişi.

GORJ. Trei elevi gorjeni au fost eliminaţi de la proba obligatorie de profil a examenului de Bacalaureat pentru tentativă de fraudă, aceştia fiind prinşi în timp ce intenţionau să copieze.

Numărul elevilor înscrişi la cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat este de 4.119 la nivelul judeţului Gorj, dintre aceştia fiind prezenţi 3.877, iar 242 absentând.

La proba obligatorie a profilului au fost trei elevi eliminaţi, doi dintre ei de la Colegiul Tehnic ‘Ion Mincu’ din Târgu-Jiu şi unul de la Liceul Tehnologic Turceni, pentru tentativă de fraudă. La proba scrisă de la Limba şi literatura română, care a avut loc luni, au fost doi elevi eliminaţi din aceeaşi cauză, unul fiind de la Colegiul Naţional ‘Tudor Vladimirescu’ şi celălalt de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Târgu-Jiu. Numărul candidaţilor înscrişi la proba la Limba şi literatură română a fost de 3.962, dintre care au fost prezenţi 3.733, un număr de 229 de liceeni absentând„, a precizat inspectorul şcolar Alexandru Grigorie.

Astfel, anul acesta, dintre cei aproximativ 4.900 de absolvenţi de liceu din anul şcolar 2013-2014, doar 3.677 s-au înscris, restul de aproximativ 1.200 de elevi renunţând la susţinerea examenului de Bacalaureat din diverse motive.

În total, numărul elevilor care s-au înscris pentru a susţine Bacalaureatul în sesiunea de vară este de 4.506, dintre care 829 sunt din seriile anterioare.

ALBA. Trei elevi din Alba au fost eliminaţi miercuri din examenul de Bacalaureat, pentru tentativă de fraudă, după ce la probele anterioare au mai fost depistaţi cu fiţuici şi telefoane mobile asupra lor alţi cinci tineri.

Doi elevi de la Liceul Tehnologic Silvic din Cîmpeni şi unul de la Colegiul Tehnic Apulum Aba Iulia au fost prinşi, miercuri, la proba obligatorie a profilului, de către profesorii supraveghetori, în timp ce încercau să copieze. Aceştia aveau telefoane mobile sau fiţuici asupra lor, potrivit inspectorului şcolar Dan Cherecheş.

Luni, alţi trei elevi din Cîmpeni au fost eliminaţi, la proba scrisă de Limba şi Literatura Română, pentru tentativă de fraudă, după ce au fost surprinşi cu telefoane mobile cu wireless asupra lor. De asemenea, un elev de la Colegiul Inochentie Micu Klein din Blaj a fost dat afară din examen pentru că avea fiţuici.

Săptămâna trecută, un alt elev care susţinea la Abrud proba orală de Limba Engleză a fost de asemenea eliminat din examen deoarece avea un telefon mobil asupra sa.

Cei opt vor mai putea susţine examenul de Bacalaureat doar peste două sesiuni.

Anul trecut, au fost eliminaţi în total în judeţul Alba, în sesiunea din iunie-iulie, patru elevi, toţi din acelaşi motiv, respectiv după ce telefoanele mobile ale acestora au sunat în timpul probei.

SATU MARE. Un elev de la Colegiul Naţional Ioan Slavici Satu Mare a fost eliminat miercuri de la examenul de Bacalaureat după ce a fost prins cu telefonul mobil în sala de examen.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat a fost susţinută de 2.078 candidaţi din totalul de 2.164 înscrişi, un număr de 86 candidaţi fiind absenţi. La Matematică au fost prezenţi 1.386 candidaţi din cei 1.449 înscrişi, iar la Istorie au fost prezenţi 692 candidaţi din cei 715 înscrişi.

Pentru sesiunea iunie-iulie la examenul de Bacalaureat s-au înscris în total 2.327 de candidaţi, din care 2.008 sunt din promoţia curentă şi 319 din serii anterioare.

Vineri se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile. Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie.

Vezi aici ce SUBIECTE au picat la ISTORIE

Pe 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE DUPĂ CONTESTAŢII LA BACALAUREAT 2014. RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2014.

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune, mai au o şansă anul acesta, la sesiunea din toamnă. Probele scrise la a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2014 încep pe 25 august, cu examenul la limba şi literatura română, primele rezultate urmând să fie afişate pe 1 septembrie 2014.