BACALAUREAT 2014 ROMANA EDU.RO: Mai mulţi elevi au fost eliminaţi. Cum au fost prinşi

BACALAUREAT 2014 ROMANA EDU.RO: Mai mulţi elevi din diferite judeţe ale ţării au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

30 iun. 2014, 09:23
BACALAUREAT 2014 ROMANA EDU.RO: Mai mulţi elevi au fost eliminaţi. Cum au fost prinşi

BACALAUREAT 2014 ROMANA EDU.RO: Prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului a înregistrat la Botoşani şi prima problemă. Un elev care susţinea examenul la Liceul „Demostene Botez” Truşeşti a fost eliminat din examen după ce profesorii au găsit asupra lui nişte căşti.

Elevul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Potrivit metodologiei de organizare a Bacalaureatului, se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări) care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Elevul eliminat astăzi a ratat astfel examenul şi nu se va putea prezenta la Bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Şi în Teleorman doi elevi de la liceele „Virgil Madgearu” şi „Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede au fost eliminaţi din Bacalaureat pentru tentativă de fraudă.

„Proba de astăzi s-a desfăşurat în condiţii normale. S-au înregistrat două situaţii de eliminare din examen. Motivul eliminării a fost prezenţa telefonului mobil asupra candidaţilor”, a declarat vicepreşedintele comisiei judeţene de bacalaureat, Sanda Negrea.

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2014: Subiecte grele la BAC 2014 romana UPDATE

EDU.RO: Tot ce trebuie să ştii despre BACALAUREAT 2014. REZULTATE BAC 2014, pe 11 iulie

Trei elevi din judeţul Alba au fost eliminaţi luni la proba scrisă de Limba şi Literatura Română pentru tentativă de fraudă, după ce au fost surprinşi cu telefoane mobile cu căşti wireless asupra lor, potrivit inspectorului şcolar Dan Cherecheş.

Cei trei elevi eliminaţi susţineau examenul de Bacalaureat la centrul de examinare de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Cîmpeni.

În Târgu Jiu,  un elev de la Colegiul Naţional ‘Tudor Vladimirescu’ şi un altul de la Liceul cu Program Sportiv din au fost eliminaţi de la proba scrisă la Limba şi literatura română după ce au încercat să copieze.

Un elev din Miercurea Ciuc a fost eliminat de la proba scrisă de limba şi literatura română a Bacalaureatului pentru că i-a sunat în timpul examenului telefonul mobil, pe care îl lăsase în haina agăţată în cuier, în partea opusă a sălii, informează Agerpres.

Inspectorul şcolar general Bartolf Hedvig a declarat că băiatul şi-a uitat telefonul mobil în jachetă, pe care a agăţat-o în cuier şi acesta a sunat în timpul examenului, motiv pentru care profesorii supraveghetori l-au eliminat, întrucât a încălcat regulamentul. Potrivit sursei citate, elevul îşi scria lucrarea în prima bancă, iar jacheta era agăţată în cuier în spatele clasei şi nu există bănuiala că ar fi vrut să folosească telefonul pentru a copia, dar regulamentul prevede clar că nu se permite accesul cu telefoane în sala de examen. Elevul mai poate să-şi susţină bacalaureatul abia în august 2015.