BACALAUREAT 2014: Tragerea la sorţi a membrilor comisiilor va avea loc sâmbătă

BACALAUREAT 2014. Şedinţa publică în care va avea loc tragerea la sorţi a membrilor comisiilor din centrele de examen din Bucureşti la probele scrise ale examenului de bacalaureat va avea loc sâmbătă, la ora 7.00, la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

26 iun. 2014, 07:57
BACALAUREAT 2014: Tragerea la sorţi a membrilor comisiilor va avea loc sâmbătă

BACALAUREAT 2014. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞMB, Marian Banu, la şedinţă pot participa reprezentanţi ai presei, ai elevilor, ai asociaţiilor de părinţi şi ai sindicatelor, informează Agerpres.

Probele scrise ale sesiunii curente a examenului de bacalaureat vor începe luni, 30 iunie, cu Limba şi literatura română (proba E) a) şi vor continua pe 1 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă (proba E) b). Pe 2 iulie se va desfăşura proba obligatorie a profilului (proba E) c) iar pe 4 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării (proba E) d). Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12,00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile (între orele 12,00 – 16,00), care vor fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie.

Rezultatele finale se vor face publice în data de 11 iulie.

La probele scrise, sălile vor fi, în prealabil, adaptate acestor activităţi, prin:

  • dotarea corespunzătoare; se va avea în vedere amenajarea sălilor, astfel încât, de regulă, în fiecare sală de examen să existe cel puţin 15 candidaţi;
  • eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe candidaţi în elaborarea răspunsurilor orale sau a lucrărilor scrise;
  • afişarea pe uşa fiecărei săli a listei nominale cu candidaţii repartizaţi în sala respectivă şi a prevederilor metodologiei, care îi informează pe aceştia că pătrunderea în sala cu materiale ajutătoare, cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din examen;
  • afişarea, pe uşa fiecărei sali, a prevederilor din metodologie care îi informează pe elevi că subiectele rezolvate pe ciornă sau pe foaia cu subiectele fotocopiate nu se iau în considerare.

Pentru proba de pe 30 iunie au fost pregătite zece variante de subiecte. Vezi modele de subiecte şi bareme ROMÂNĂ la BAC 2014 potrivit EDU.ro

Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.

BAC 2014. Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

După anunţarea variantei de subiect extrasă de Comisia Naţională de Bacalaureat, se multiplică subiectele în număr egal cu numărul candidaţilor, urmând ca acestea să fie distribuite în săli. Candidaţii care susţin probele în limbile minorităţilor naţionale vor primi simultan subiectul atât în limba maternă, cât şi în limba română.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.

Vezi şi: Un elev a inventat cea mai sigură metodă de copiat. Profesorii nu vor bănui nimic VIDEO