BACALAUREAT 2015. Ce spune ministrul Educaţiei despre DIFICULTATEA SUBIECTELOR

BACALAUREAT 2015. În săptămâna 29 iunie - 3 iulie, elevii de clasa a XII-a vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2015, urmând ca pe 7 iulie să se afişeze rezultatele parţiale şi pe 10 iulie, cele finale. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat, duminică, că a solicitat mai multă claritate în formularea subiectelor.

28 iun. 2015, 11:07
BACALAUREAT 2015. Ce spune ministrul Educaţiei despre DIFICULTATEA SUBIECTELOR

BACALAUREAT 2015 Limba română, Subiecte BACALAUREAT 2015 LIMBA ROMANA. La sesiunea din vară a examenului de BAC 2015 s-au înscris 168.945 de absolvenţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut.

La proba scrisă la Limba şi literatura română de la BACALAUREAT 2015, elevii au primit subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat  cursurile la uman sau pedagogic au avea la examenul de Bac 2015 subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică.

SUBIECTE ROMÂNA BACALAUREAT 2015

„Nivelul de dificultate va fi cel adecvat unui examen national de bacalaureat, dar am insistat pe modul de formulare a subiectelor, claritatea lor, pe aspectele care sunt reliefate de aceste subiecte, adică aspecte practice, aplicative, pe exemple şi pe existenţa unor baremuri care să nu lase loc pentru interpretări subiective„, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la România TV.

Faţă de anii trecuţi, atât elevii, cât şi cadrele didactice au pus accent mai mare pe pregătirea examenului, insistând asupra punctelor reliefate ca fiind de nivel mai scăzut pe parcursul simulării din luna martie a acestui an„, spune ministrul Educaţiei.

CITEŞTE ŞI OFICIAL. Lucrările de la Bacalaureat 2015 vor fi corectate în alte judeţe

Sorin Cîmpeanu a precizat că toate sălile de examen sunt dotate cu camere video, iar în peste 60% dintre centre există şi posibilitatea supravegherii audio.

În peste 60% din centrele de examen există posibilitatea supravegherii audio. Sunt 520 de centre de examen. Absolut toate centrele beneficiază de supraveghere video„, a spus Cîmpeanu.

CALENDAR BACALAUREAT 2015:

  • 29 iunie, luni – proba la Limba Română
  • 30 iunie, marţi – proba la Limba Maternă 1 iulie, miercuri – proba la Matematică şi Istorie
  • 3 iulie, vineri – Proba la alegere la materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie
  • 7 iulie, marţi – afişarea rezultatelor parţiale până la ora 16.00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16.00 – 20.00
  • 8 – 9 iulie (miercuri şi joi) – rezolvarea contestaţiilor
  • 10 iulie, vineri – afişarea rezultatelor finale

Lucrările la Bacalaureat 2015 vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care au fost susţinute, o premieră în istoria organizării acestui examen.