BACALAUREAT 2015 EDU.RO: MODELE DE SUBIECTE la LIMBA ROMÂNĂ. Vezi noutăţile

Publicat: Luni, 19 Ianuarie 2015 16:01 // Actualizat: Luni, 19 Ianuarie 2015 16:01 // Sursa: romaniatv.net

BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul oficial modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015. Examenul de BACALAUREAT 2015, sesiunea de vară, va începe pe data de 8 iunie, cu proba orală la limba română. Probele scrise sunt programate să înceapă pe data de 29 iunie cu examenul scris la limba română.

Foto: infobraila.ro

BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Ministerul Educaţiei a publicat modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat 2015. În primavara anului viitor, elevii de liceu vor susţine şi o simulare naţională.

PROGRAMA limba şi literatura română pentru BACALAUREAT 2015. Ce trebuie să înveţe elevii

Modelele de subiecte de la BACALAUREAT 2015, la limba română, nu vor crea probleme liceenilor, pentru că, spun profesorii, acestea sunt de dificultate medie.

BACALAUREAT 2015. VEZI SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la LIMBA ROMÂNĂ, profil real

BACALAUREAT 2015. VEZI SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la LIMBA ROMÂNĂ, profil uman

VEZI ŞI: MODELELE DE SUBIECTE la MATEMATICĂ BACALAUREAT 2015

Schimbări MAJORE pentru elevii care dau anul viitor BACALAUREATUL. Vezi CALENDARUL şi PROGRAMA

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2014. Subiectele pe care elevii le-au primit la limba română, în sesiunea din vară 2014, au fost diferenţiate în funcţie de profil: o variantă pentru real şi una pentru uman. Astfel, absolvenţii filierei teoretice, profilul umanist, şi cei ai filierei vocaţionale, profilul pedagogic, au avut acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale - toate profilurile, cu excepţia celui pedagogic, au primit alte tipuri de subiecte.

VEZI AICI SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE LA LIMBA ROMÂNĂ, profilul REAL

Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară "Omul din vis" de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare şi perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect şi de demostrat prin două argumente că textul aparţine genului epic, precum şi comentat o secvenţă.

La subiectul al doilea, aceştia au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos.

La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie să redacteze un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

VEZI AICI SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE LA LIMBA ROMÂNĂ, profilul UMAN

Absolvenţii de clasa a XII-a de la profilul uman au primit un text la prima vedere din "Donna Alba" de Gib Mihăescu. Elevii au avut de răspuns la nouă cerinţe care vizau cunoştinţe de vocabular, teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelegere şi interpretare a unui text literar.

La subiectul al doilea au avut de scris un text argumentativ despre activitatea de îndrumare a lecturii.

La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a au avut de redactat un eseu de 2-3 pagini despre tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat de Ion Barbu, Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Abandon masiv la BAC 2014


BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, înscrierea pentru examenul de BACALAUREAT 2015 va avea loc între 25-29 mai.

Calendarul examenului de BACALAUREAT 2015 - sesiunea iunie-iulie 2015:

 • 8 - 10 iunie - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
 • 10 - 12 iunie - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
 • 15 - 19 iunie - Evaluarea competenţelor digitale
 • 22 - 26 iunie - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
 • 29 iunie - Limba şi literatura română
 • 30 iunie - Limba şi literatura maternă
 • 1 iulie - Proba obligatorie a profilului
 • 3 iulie - Proba la alegere a profilului şi specializării
 • 6 iulie - Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
 • 6 iulie - Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)
 • 7 - 9 iulie - Rezolvarea contestaţiilor 10 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Calendarul examenului de BACALAUREAT 2015 - sesiunea august-septembrie 2015:

 • 13 - 17 iulie - Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
 • 17-18 august - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
 • 17-18 august - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
 • 18-19 august - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
 • 20 - 21 august - Evaluarea competenţelor digitale
 • 24 august - Limba şi literatura română
 • 25 august - Limba şi literatura maternă
 • 26 august - Proba obligatorie a profilului
 • 28 august - Proba la alegere a profilului şi specializării
 • 31 august - Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)
 • 1-2 septembrie - Rezolvarea contestaţiilor
 • 3 septembrie - Afişarea rezultatelor finale

CITEŞTE ŞI: Ministrul Educaţiei: Nimeni nu se poate înscrie la facultate fără diplomă de Bacalaureat

BACALAUREAT 2015. Ministerul Educatiei a publicat la începutul acestei luni, in Monitorul Oficial, ordinul privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat national - 2015. Cu toate că ministrul Remus Pricopie a dat asigurări, pe 14 septembrie, că "pentru anul şcolar viitor, pentru examenul de Evaluare naţională şi Bacalaureat nu avem nicio schimbare din punct de vedere al structurii examenelor", lucrurile nu stau deloc aşa.

Se schimba programa de bacalaureat pentru matematica şi Limba si literatura Italiana materna. Programa de anul acesta prevede ca elevii de clasa a XII-a de la specializarea Stiintele Naturii să facă 3 ore pe saptamana de Matematica, in loc de 4 ore cum era trecut in programa pana acum.

Elevii care susţin anul viitor examenul de bacalaureat trebuie să ştie că li interzice să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaţilor orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Structura anului şcolar 2014-2015. Vezi câte ZILE DE VACANŢĂ au elevii anul viitor şi când se susţin tezele

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate vor fi ELIMINAŢI din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

CITEŞTE ŞI: Ce SCHIMBĂRI importante îi aşteaptă pe elevi în 2014-2015

Încălcarea regulilor menționate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen", fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a examenului de bacalaureat și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

BACALAUREAT 2015- Profesorii verifică IMEDIAT înregistrările video după fiecare probă

În vederea asigurării desfășurării corecte a examenului de bacalaureat, comisiile de bacalaureat din centrele de examen și comisiile de bacalaureat județene/a municipiului București verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă sau în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv.

Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile care se impun, care pot merge până la eliminarea candidaților din examen.

BACALAUREAT 2015- Reguli stricte şi pentru profesori

Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen și de evaluare, inclusiv persoanele de contact/informaticienii, sunt selectate din alte unități școlare decât cele din care provin candidații arondați centrelor.

Nu vor fi nominalizate în comisiile de bacalaureat persoane care, în sesiunile anterioare ale examenelor naționale, nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile, care au săvârșit abateri, respectiv au fost sancționate.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 ian 16:34
...modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015. Examenul de BACALAUREAT 2015, sesiunea de vară, va începe pe data de 8 iunie, …read more ...
19 ian 16:17
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
ultimele stiri


Just another WordPress...
03 nov 20:41
...2015. Examenul de BACALAUREAT 2015, sesiunea de vară, va începe pe data de 8 iunie, cu proba orală la limba română. Citește mai departe…

...
03 nov 14:32
...de BACALAUREAT 2015, sesiunea de vară, va începe pe data de 8 iunie, cu proba orală la limba română. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
03 nov 14:05
...Bacalaureat 2015. Examenul de BACALAUREAT 2015 va începe pe data de 8 iunie, cu proba orală la limba română. Citește mai departe… Source: www.romaniatv.net ...
03 nov 13:32
...2015. Examenul de BACALAUREAT 2015 va începe pe data de 8 iunie, cu proba orală la limba română. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
03 nov 13:20
...pentru Bacalaureat 2015. Examenul de BACALAUREAT 2015 va începe pe data de 8 iunie, cu proba orală la limba română. Citește mai departe…

...
03 nov 13:06
...Bacalaureat 2015. Examenul de BACALAUREAT 2015 va începe pe data de 8 iunie, cu proba orală la limba română. Citește mai departe… Source: www.romaniatv.net ...
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H