BACALAUREAT 2016. Luni încep înscrierile pentru prima sesiune

BACALAUREAT 2016. Absolvenţii de liceu se pot înscrie, începând de luni şi până vineri, la prima sesiune a bacalaureatului 2016 care este programată să înceapă pe 13 iunie.

29 mai 2016, 11:06
BACALAUREAT 2016. Luni încep înscrierile pentru prima sesiune

BACALAUREAT 2016. Candidaţii se pot înscrie în baza fişei-tip informatizată la secretariatele liceelor unde au absolvit. În cazul elevilor din promoţia 2016, profesorii diriginţi întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor, arată un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Cei din anii anteriori care nu au promovat bacalaureatul se pot înscrie, însă ei depun la secretariatul liceului absolvit certificatul de naştere, cel de căsătorie, dacă este cazul, actul de identitate, foaia matricolă şi adeverinţa cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea la examenul din această sesiune.

„Absolvenţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în cartea de identitate, se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul la o unitate de învăţământ de acelaşi profil, stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situaţii, înscrierea în alt judeţ este permisă numai cu aprobarea Comisiei Naţionale de Bacalaureat, în urma unei cereri motivate şi însoţite de documente doveditoare, transmise la Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar”, se arată în comunicatul citat.

CITEŞTE ŞI REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO: 68% dintre elevi au promovat sesiunea specială. Doi candidaţi au luat 10

BACALAUREAT 2016. Potrivit calendarului aprobat de MENCS, bacalaureatul 2016 va debuta, în 13 iunie, cu proba de limba română – comunicare orală. Proba de limba maternă – comunicare orală, va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie şi 1 iulie, de proba la limba străină – comunicare orală.

Probele scrise vor începe pe data de 4 iulie, cu examenul la limba şi literatura română, iar pe 5 iulie, proba la limba şi literatura maternă. Pe 6 iulie va fi susţinută proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie iar în acea zi, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie, arată MENCS.

BACALAUREAT 2016. Calendarul examenului de bacalaureat este pus sub semnul întrebării de sindicaliştii din educaţie. Aceştia spun că nu sunt de acord cu grila de salarizare propusă de Guvern şi anunţă că vor organiza proteste, fiind incertă organizarea bacalaureatului la data stabilită. De asemenea, pe 1 iunie a fost anunţat un protest la care ar putea participa 15.000 de profesori.