Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei anunţă 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă din cadrul examenului

Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei anunţă că 96% dintre elevii înscrişi pentru a doua probă scrisă a examenului s-au prezentat, marţi, în centrele de examen.

29 iun. 2021, 18:54
Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei anunţă 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă din cadrul examenului
Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei anunţă 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă din cadrul examenului

Bacalaureat 2021. Potrivit Ministerului Educaţiei, 120.070 de candidaţi au susţinut marţi proba de Matematică sau Istorie, iar 45 de elevi au fost eliminaţi.

Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei: Nu s-au prezentat 5.234 de Candidaţi

Citeşte şi BAREM Bacalaureat 2021 Istorie. Aşa vor fi notate lucrările absolvenţilor de liceu. Cum puteau elevii să obțină notă maximă!

”Astăzi, 29 iunie, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), a doua din această sesiune (iunie-iulie 2021). Au susţinut lucrări scrise la una dintre cele două discipline ale probei (Matematică şi Istorie) 120.070 de candidaţi (96%) din totalul celor 125.349 de candidaţi care s-au înscris. Nu s-au prezentat 5.234 de Candidaţi”, a transmis, marţi MInisterul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, au fost eliminaţi din sala de examen 45 de candidaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului şi a specializării) va avea loc miercuri, 30 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (limba şi literatura maternă) este programată joi, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Citeşte Florin Cîțu anunță schimbări uriașe în sistemul de educație din România: „E singurul sistem care nu scoate șomeri”