Bacalaureat 2021. Situaţie gravă la un liceu din Bucureşti unde doar 10 elevi s-au înscris la BAC 2021

Peste 130.000 de absolvenţi de clasa a XII-a şi a XIII-a se pregătesc pentru probele scrise de la Bacalaureat 2021, care vor avea loc săptămâna viitoare. Ministrul Educaţiei a anunţat că 77% din elevii actualei promoţii s-au înscris la bacalaureat. O situaţie aparte s-a înregistrat la un colegiu din Bucureşti, unde doar 10 elevi au reuşit să se înscrie la Bacalaureat.

24 iun. 2021, 17:37
Bacalaureat 2021. Situaţie gravă la un liceu din Bucureşti unde doar 10 elevi s-au înscris la BAC 2021

Situaţie gravă la un liceu din Bucureşti. Este vorba despre Colegiul „Gheorghe Asachi” din Capitală unde doar 10 elevi au reuşit să se înscrie la Bacalaureat, întrucât pe ceilalţi 90 profesoara de matematică i-a picat şi nu s-au putut înscrie.

Întrebat despre situaţia de la Colegiul „Gheorghe Asachi” din Sectorul 6 al Capitalei, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că va face verificări.

„Am repetat accentuat şi apăsat în toate întâlnirile cu inspectorii generali şi cu directorii de şcoli să dea dovadă de empatie şi de înţelegere în această perioadă şi să nu încerce descărcarea pe elevi a tuturor neajunsurilor de care suntem responsabili în primul rând noi, decidenţii din educaţie, apoi poate sunt responsabili profesorii şi ultimii sau deloc responsabili sunt elevii. Am cerut acest lucru în mod repetat şi îmi place să cred că nu au fost astfel de situaţii. Dacă totuşi sunt semnalări de genul acesta, vă asigur că vor fi verificate personal aceste situaţii”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, citat de news.ro.

Întrebat dacă nu a fost informat de Inspectoratul din Bucureşti despre acest incident, Cîmpeanu a replicat: „Sunt 114.163 de elevi înscrişi la Bacalaureat din seria curentă. Nu cunosc repartiţia pe fiecare şcoală eu personal. (…) 77% din promoţia curentă s-au înscris la bacalaureat. O bună parte nu s-au înscris pentru că nu au îndeplinit condiţiile chiar dacă Ministerul Educaţiei a flexibilizat la maxim condiţiile de încheierea a situaţiilor şcolare micşorând la minimum două numărul de note necesar în loc să fie numărul de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal aceste discipline. Din punct de administrativ s-au făcut toate eforturile. (…) Dacă sunt astfel de situaţii vor fi analizate. Cei 23% care nu s-au înscris fie nu au putut să îşi încheie situaţia şcolară, fie după o perioadă lungă de timp în care au pierdut contactul cu şcoala au renunţat la a se mai înscrie sau au renunţat la şcoală, fie au dorit să se înscrie, dar într-adevăr au avut impedimente la nivelul acesta de comunicare cu cadre didactice. Situaţia vă garantez că va fi analizată”.

Colegiul „Gheorghe Asachi”, situat în cartierul Drumul Taberei din sectorul 6 al Capitalei, este unul dintre cele mai slabe licee din Bucureşti.