Bacalaureat 2022. Avertismentul ministrului Sorin Cîmpeanu înaintea examenelor naţionale de anul acesta

Profesorii care au comis erori majore, anul trecut, la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat nu vor mai lua parte la niciun examen naţional, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

10 ian. 2022, 16:26
Bacalaureat 2022. Avertismentul ministrului Sorin Cîmpeanu înaintea examenelor naţionale de anul acesta

Bacalaureat 2022.

Ministerul Educaţiei a anunţat că examenul național de bacalaureat 2022 se va desfăşura în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 şi cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.151/30.08.2021. De asemenea, ministerul Educaţiei a publiact programele pentru probele de la examenul de Bacalaureat 2022.

BACALAUREAT  2022. Când încep examenele naţionale

Elevii din clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă) vor încheia şcoala la data de 27 mai 2022. Prima sesiunea de BAC 2022 începe în 6 iunie cu Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Prima probă scrisă la Bacalaureat 2022 va fi susţinută în 20 iunie 2022 la Limba și literatura română.

Citeşte şi: Toţi elevii revin de luni la cursuri. Vacanțe și zile libere pentru elevi în 2022. Calendarul examenelor naţionale Bacalaureat 2022 şi Evaluare Naţională 2022

În acest context, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a atras atenţia că profesorii care au comis erori majore, anul trecut, la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat nu vor mai lua parte la niciun examen naţional.

„Avem lista acelor evaluatori care au comis erori majore şi pot să vă asigur – mă ţin de cuvânt – că nu vor mai evalua la niciun examen naţional după greşelile pe care le-au făcut în Evaluarea naţională sau Bacalaureatul de anul trecut. (…) Corectare computerizată a fost una dintre solicitările majore ale Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi”, a spus ministrul după întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor de părinţi.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu anunţă că NU există bază legală de trecere a școlilor în sistem online

În cadrul întâlnirii de luni au fost clarificate mai multe aspecte, precum standardizarea evaluării, eliminarea inechităţilor, susţinerea performanţei.

„Suntem pe aceeaşi lungime de undă cu solicitările şi aşteptările părinţilor. Au fost clarificate mai multe lucruri pe mai mult paliere. Este foarte important să avem rezolvate probleme precum standardizarea evaluării în România, eliminarea inechităţilor de orice fel în sistemul de învăţământ românesc, de susţinere a performanţei, probleme ce ţin de modul de organizare. Şi, peste toate acestea, am asigurat reprezentanţii părinţilor că în momentul în care va exista un draft al unui nou pachet legislativ în educaţie, el va fi supus consultărilor şi dezbaterii fără niciun fel de întârziere. Facem tot posibilul ca acest draft să existe cât mai repede posibil după încheierea dezbaterilor în cadrul proiectului „România Educată””, a susţinut ministrul Educaţiei.