Bacalaureat 2023: Ce sumă primește un profesor supraveghetor, pentru fiecare zi de muncă

Bacalaureatul din 2023 a adus și o majorare a remunerației pe care o primește un profesor supraveghetor. Față de anul trecut, suma a crescut cu aproape 40 de lei. De asemenea, a fost majorată și indemnizația pe care o primește președintele une comisii de evaluare.

26 iun. 2023, 11:08
Bacalaureat 2023: Ce sumă primește un profesor supraveghetor, pentru fiecare zi de muncă

Bacalaureatul din acest an aduce și majorări ale sumelor pe care le primesc profesorii supraveghetori, președinții de comisii și responsabilii cu monitorizarea audio- video a probelor din această sesiune.

Un profesor supraveghetor primește în acest an o sumă cu aproape 40 de lei mai mare, comparativ cu cea de anul trecut. Mai precis, indemnizația pe care o primește în acest an un profesor supraveghetor, pe zi, este de 157 de lei. La examenul de bacalaureat din 2022, suma primită a fost de 120 lei.

Citește și  20% dintre elevii de clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Ligia Deca: Vom încerca să analizăm care sunt cauzele şi să intervenim prin programele naţionale pe care le avem

Așa cum era firesc, majorarea se aplică și pentru celelalte persoane implicate în organizarea sesiunii din această vară. Astfel, un președinte de comisie poate ajunge să primească aproape 3.000 de lei, în centrele de evaluare cu mai mult de 750 de candidați, informează Gândul.

Și responsabilii cu monitorizarea audio-video a probelor din acestă sesiune a bacalaureatului vor primi sume mai mari, comprativ cu indemnizațiile de anul trecut. Astfel, pentru acest an,  fiecare responsabil cu monitorizarea audio- video va primi 1053 de lei.

Citește și Subiecte română Bacalaureat 2023. Un text de opinie pornind de la un fragment din opera ”Ion Creangă (viața și opera)”, de G. Călinescu, comentarea unei poezii de Al. Vlahuță și un eseu despre o operă de Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu

Programul probelor la Bacalaureat 2023

– Luni, 26 iunie: Limba și literatura română

  • Marți, 27 iunie: proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie)
  • Miercuri, 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie)
  • Joi, 29 iunie: Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)

Rezultatele vor fi afișate în data de 3 iulie, atât în centrele de evaluare, cât și online, până la ora 12.00, iar comntestațiile se vor putea depune tot în data de 3 iulie, până la ora 18.00.

În acest an, a doua sesiune de Bacalaureat va fi organizată în perioada 7-29 august.