Bacalaureat 2023. Lista certificatelor internaţionale care pot fi echivalate cu probele de competențe de anul următor

A fost publicată în Monitorul Oficial lista certificatelor internaţionale care pot fi echivalate cu probele de competenţe de la examenul de bacalaureat din 2023.

07 sept. 2022, 17:04
Bacalaureat 2023. Lista certificatelor internaţionale care pot fi echivalate cu probele de competențe de anul următor

Bacalaureat 2023. Lista certificatelor internaționale care sunt recunoscute de Ministerul Educației și care pot fi echivalate cu probele de certificare a competențelor lingvistice în limbi străine și de certificare a competențelor digitale de la bacalaureat a fost publicate în Monitorul Oficial.

Bacalaureat 2023. Veşti bune pentru elevii care susţin probele de competenţe anul următor

Citeşte şi Admitere liceu 2023. Cum se face departajarea în cazul elevilor cu medii de admitere egale

Potrivit metodologiei de examen, elevii care au certificate recunoscute, prevăzute în lista publicată în Monitorul Oficial, au dreptul de a cere echivalarea probelor de competenţe.

„Recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine și la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale se fac în conformitate cu metodologiile de recunoaștere și echivalare și cu lista examenelor aprobate prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5219/2010 privind recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine și la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale cu probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiate pe parcursul învățământului liceal, respectiv de evaluare a competențelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat, cu modificările ulterioare”, potrivit metodologiei.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunță schimbările în educație pentru acest an școlar. Cum vor susține elevii examenele naționale

Ordin-recunoastere-echivalare-competente-digitale-si-limba-straina-Bacalaureat-2023