Bacalaureat 2023 Sesiunea de Toamnă. Peste 14.900 de candidați s-au prezentat la proba scrisă de Limba și literatura română. Când vor fi afișate rezultatele

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a început miercuri, 16 august 2023, cu proba scrisă de Limba și literatura română. Din cei 17.621 de candidați care și-au exprimat opțiunea de a susține această probă, au fost prezenți 14.971.

16 aug. 2023, 19:03
Bacalaureat 2023 Sesiunea de Toamnă. Peste 14.900 de candidați s-au prezentat la proba scrisă de Limba și literatura română. Când vor fi afișate rezultatele
Peste 14.900 de candidați s-au prezentat la proba scrisă de Limba și literatura română

Bacalaureat 2023 Sesiunea de Toamnă. Ministerul Educației a anunțat printr-un comunicat de presă că la prima probă a sesiunii de toamnă a examenului maturității nu s-au prezentat 2.629 de candidați.

Citește și Bacalaureat 2023 Edu.ro, sesiunea de toamnă: schimbare majoră în corectarea lucrărilor

Bacalaureat 2023 Sesiunea de Toamnă

Mai mult, reprezentanții instituției au subliniat că 21 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

”Reamintim că, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaților prezenți la fiecare probă este diferit. Altfel spus, cei peste 33.900 de candidați înscriși susțin examenul integral sau parțial.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul de profil, conform procedurii.

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi comunicate marți, 29 august.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).

Precizăm că, începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților. Acest proces  nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației, printr-un comunicat de presă.

Potrivit Ministerului Educaţiei, probele scrise se vor desfăşura în 137 de centre de examen, după următorul calendar:

  • Joi, 17 august: Proba obligatorie a profilului – proba E.c);
  • Vineri, 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d);
  • Luni, 21 august: Limba și literatura maternă – proba E.b);
  • Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7 – 11 august.

Citește și Bacalaureat 2023. Cel mai mic număr de candidaţi – sesiunea de toamnă din ultimii 18 ani