Băcăuan arestat pentru furt de componente feroviare de pe magistrala Bucureşti-Suceava

Un tânăr de 21 de ani, din localitatea Cleja, judeţul Bacău, a fost arestat preventiv după ce a furat componente din infrastructura feroviară de pe magistrala 500 Bucureşti - Suceava. Din această cauză, s-a produs o defecţiune pe ambele fire de cale ferată dintre localităţile băcăuane Faraoani şi Orbeni.

01 apr. 2013, 19:45
Băcăuan arestat pentru furt de componente feroviare de pe magistrala Bucureşti-Suceava

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, tânărul a desfăcut mai multe componente de la semnalizarea luminoasă a infrastructurii feroviare, de pe tronsonul de cale ferată dintre localităţile Faraoani şi Orbeni, cu scopul de a le vinde, scrie Mediafax.

Furtul respectivelor componente a condus la apariţia unei defecţiuni pe ambele fire de cale ferată ce leagă municipiul Bacău de sudul ţării.

„În urma sesizării făcută de impiegatul de mişcare din Staţia CFR Faraoani asupra defecţiunii apărută la calea ferată, o echipă operativă s-a deplasat în zonă, unde a observat un bărbat care, la apariţia poliţiştilor, a fugit pe un teren agricol din apropierea căii ferate. Persoana în cauză a abandonat un rucsac în interiorul căruia au fost găsite o pereche de mănuşi şi mai multe unele. Poliţiştii au plecat în urmărirea bărbatului, care a fost prins şi reţinut pentru audieri”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că tânărul respectiv a mai furat, în noaptea de 18 martie 2013, componente de la infrastructura feroviară de pe relaţia Valea Seacă – Faraoani, tot de pe magistrala CFR Bucureşti – Suceava.

Prezentat de procurorul de caz în faţa instanţei de judecată, tânărul a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile din partea magistraţilor Judecătoriei Bacău, sub acuzaţia de furt de componente ale căii ferate, tentativă de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă.