Bacteria E-coli, găsită la trei persoane din anturajul fetiţei cu sindrom hemolitic uremic

Publicat: Joi, 26 Mai 2016 11:48 // Actualizat: Joi, 26 Mai 2016 11:48 // Sursa: romaniatv.net

Prezența bacteriei E-coli a fost confirmată la trei persoane din anturajul fetiței de un an și opt luni diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform rezultatelor analizelor comunicate Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Analizele, efectuate în laboratoarele Institutului Cantacuzino din București, au evidențiat prezența bacteriei E-coli verotoxigenă în trei dintre cele patru probe recoltate de reprezentanții DSP Argeș de la membrii familiei fetiței și de la o persoană care le furniza lapte.

În urma rezultatelor analizelor, reprezentanții DSP Argeș au anunțat că se va extinde ancheta epidemiologică în acest caz.

Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii: Nu există o legătură între îmbolnăvirea copiilor din Argeş cu E-coli şi vaccinări

Bacteria E-coli verotoxigenă nu fusese identificată anterior în probele de apă și alimente. Probele au fost recoltate în data de 15 mai de la domiciliul din Pitești al părinților fetiței, precum și de la domiciliul bunicilor din orașul Topoloveni, fiind trimise la Institutul de Igienă și Sănătate Publică București pentru efectuarea examenelor microbiologice.

Ancheta epidemiologică a fost declanșată după ce fetița de un an și opt luni a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul Marie Curie din București, fiind diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

"Pe 13 mai s-a prezent la Spitalul de Pediatrie din Pitești o fetiță de un an și opt luni cu următoarea simptomatologie: vărsături și scaune diareice cu striuri sangvinolente, cu debut de două zile. În urma investigațiilor, s-a constatat că pacienta prezintă sindrom de retenție azotată, citoliză hepatică și trombocitopenie. Pe baza acestor investigații, medicii de la Spitalul de Pediatrie au comunicat cu Spitalul Marie Curie despre caz și s-a decis transferul de urgență la unitatea medicală din București", se arată într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului Argeș.

Vezi si: Prima reacţie a Guvernului după raportul Corpului de control privind copiii cu SHU din Argeş

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mai 12:05
... Prezența bacteriei E-coli a fost confirmată la trei persoane din anturajul fetiței de un an și opt...
26 mai 11:59
...analizelor comunicate Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș. Citește mai departe… Citeste mai departe: Bacteria E-coli, găsită la trei persoane din anturajul fetiţei cu sindrom...
26 mai 11:57
...cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform rezultatelor analizelor comunicate Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H