Bacteria Klebsiella, confirmată în cazul celor doi bebeluşi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui

Publicat: Marţi, 10 Septembrie 2019 11:03 // Actualizat: Marţi, 10 Septembrie 2019 13:02 // Sursa: romaniatv.net

Cei doi bebeluşi născuţi prematur care s-au îmbolnăvit săptămâna trecută la Spitalul Judeţean Vaslui au fost infectaţi cu bacteria Klebsiella.

Analizele afectuate săptămâna trecută au confirmat faptul că cei doi nou-nascuti de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui au fost infectati cu bacteria nosocomială Klebsiella. 

"Încã asteptãm de laborator cu privire la testele de autocontrol, adicã testele recoltate din toate incintele din sectia de Neonatologie de la apartinãtori, de la mame si de la cadrele medicale pentru a putea stabili filiatia acestei infectii", a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

"Cei doi bebelusi sunt bine. Tolereazã laptele matern, sunt hrãniti corespunzãtor, deci sunt în afara oricãrui pericol. Acesti doi bebelusi provin din douã sarcini gemelare. Sunt nãscuti prematur, în data de 24 august. În data de 2 septembrie, unul dintre bebelusi, dintr-o sarcinã gemelarã, a început sã aibã probleme, vãrsãturi, febrã. În acel moment, cadrele medicale au recoltat probe biologice, izolând prematurul. În data de 4 septembrie, un al doilea bebelus, din cealaltã pereche de gemeni, a început sã aibã aceeasi simptomatologie. În acel moment a fost informat Serviciul de Prevenire a Infectiilor Asociate Actului Medical Vaslui, care a prelevat probe de la contacti si de la personalul medical, care a fost în contact cu bebelusii. Tegumente, suprafete. În acest moment, pot sã vã spun cã problele prelevate de la cei doi bebelusi sunt pozitive la Klebsiella, iar probele pentru personalul, care a fost în contact, si probele prelevate de la mamele acestor bebelusi sunt încã în lucru. Se pare cã pe probele provenite de la una dintre mame creste ceva, încã nu s-a finalizat analiza. Dar cel mai important este cã bebelusii sunt în afara oricãrui pericol", a declarat ministrul Sãnãtãtii, citată de vremeanoua.ro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bacterie nosocomiala spital Vaslui bebelusi Vaslui Klebsiella Klebsiella
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H