Bacterie PERICULOASĂ în Maternitatea din Botoşani. Mai mulţi angajaţi sunt contaminaţi VIDEO

Peste 20 de angajaţi de la Maternitatea din Botoşani au fost depistaţi ca purtători de Stafilococ Auriu. Şi mai grav este că 13 dintre ei aveau bacteria rezistentă la antibiotice, informează România TV.

12 mai 2017, 11:48
Bacterie PERICULOASĂ în Maternitatea din Botoşani. Mai mulţi angajaţi sunt contaminaţi VIDEO

Cazul a ieşit la iveală în urma unui control efectuat de DSP Botoşani. Inspectorii au decis să facă analize după ce un bebeluş a murit la 31 de ore de la naştere. Decesul lui a creat suspiciunea de infecţie nosocomială. Astfel, s-a dispus să fie testaţi 80 de medici şi asistente din maternitate. Rezultatul: un sfert din personal avea Stafilococul Auriu.

Chiar dacă nu a fost confirmată infecţia nosocomială la bebeluşul mort, conducerea spitalului a luat măsuri.

„Personalul care a fost detectat a fost scos din activitate, aplicate măsuri de decontaminare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati din Botoşani.

Medicul responsabil cu prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale a fost amendat cu 5.000 de lei. Iar spitalul cu 10.000 de lei, pentru că aceste probleme nu au fost depistate în cadrul controalelor interne. Inspectorii de la DSP Botoşani vor lua noi probe de laborator peste câteva săptămâni, pentru a verifica dacă în urma dezinfecţiei, microbii periculoşi au dispărut.

VEZI şi Tot ce trebuie să ştii despre stafilococul auriu