Bădălău: Ideal era ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu prezidenţialele

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, consideră că ideal ar fi fost ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat cu primul tur de la prezidenţiale, potrivit Agerpres. Totuşi, el consideră că şi la organizarea din luna mai românii vor da dovadă de spirit civic şi responsabilitate.

13 ian. 2014, 16:18
Bădălău: Ideal era ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu prezidenţialele

‘Populaţia trebuie consultată pentru Constituţie, ideal ar fi fost ca acest referendum să fie organizat odată cu primul tur la prezidenţiale. În luna mai e normal că va fi mult mai greu pentru că funcţionăm tot pe legea veche privind prezenţa la vot, de jumătate plus unu din numărul alegătorilor, dar cred că populaţia va da dovadă de spirit civic şi responsabilitate şi se va prezenta la vot în număr mare’, a declarat luni preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.

În ceea ce priveşte un program politic comun al PNL şi PSD pentru europarlamentare, Niculae Bădălău consideră că se poate vorbi despre un program politic comun pentru guvernare, dar nu pentru europarlamentare deoarece PNL şi PSD sunt familii politice diferite.

El exclude şi ideea oricărei alianţe a PSD cu PDL în teritoriu şi spune că dacă ar fi să judece după formarea de majoritate în Consiliul Judeţean Giurgiu se poate vorbi mai mult de o tendinţă de alianţă a PNL cu PDL, iar manifestarea dorinţei unor primari PDL de a susţine PSD nu poate fi considerată alianţă cu PSD.