Baia la ştrand, PERICOL pentru sănătate. Iată ce BOLI rişti să iei din apă şi cum poţi să te fereşti

Pe aşa o vreme caniculară este de înţeles că toţi cei care nu vor ajunge să se bucure de apa mării se vor mulţumi cu o baie la ştrandul sau piscina din oraş. Este bine de ştiut însă că apa din aceste locuri poate fi plină de bacterii şi că, după o simplă bălăceală, vă puteţi alege cu infecţii.

08 iul. 2014, 06:35
Baia la ştrand, PERICOL pentru sănătate. Iată ce BOLI rişti să iei din apă şi cum poţi să te fereşti

Un bazin sau o piscină sunt numai bune de bălăceală în zilele toride, însă ele pot ascunde pericole. Numeroase boli infecțioase pot fi transmise vara, când înmulțirea microorganisemelor din apa bazinelor sau din ștranduri este favorizată.

O ameninţare în acest caz sunt filtrele de apă, care dacă nu sunt curăţate la timp, pot fi adevărate focare de infecţii. În ceea ce priveşte înotul în lacuri sau râuri, acesta este şi mai periculos pentru că nu există substanţe care să omoare bacteriile. Apele naturale pot fi contaminate cu excremente de animale sau deşeuri din canalizări.

Citeşte şi REMEDIU NATURAL împotriva arsurilor solare. Încearcă tinctura de PROPOLIS

Infecţii pe care le puteţi lua din apă

Petele mici, maronii care apar pe torace indică o micoză a pielii. Roşeaţa şi durerea la ochi, însoţite de febră, sunt semne că aţi contractat o conjunctivită, iar senzaţia de ureche înfundată, asociată cu febră şi durere de cap, poate indica otită. O altă afecţiune luată din bazinele publice este furunculul. Atenţie, pentru că acesta este foarte rezistent la tratament.

Chiar dacă angajații ștrandurilor şi piscinelor își respectă programele de curățenie, bolile pot fi dobândite şi de la alți vizitatori care nu sunt preocupați de igiena corporală.

De asemenea, chiar dacă apa are o calitate corespunzătoare, este recomandat să nu mergeți la piscină dacă aveți leziuni la nivelul pielii. Mai mult, pentru a evita orice fel de îmbolnăvire, specialiştii recomandă să mergeţi în locuri special amenajate, evitaţi pe cât posibil să înghiţiţi apa şi să nu lăsaţi apa să vă intre în urechi sau ochi. Pentru a preveni inflamaţiile urechilor puteţi folosi dopurile de urechi.

Este indicat ca după baie să se spele pe ochi cu apă rece şi săpun şi să se poarte şlapii proprii atunci când se iese din apă, pentru a nu contacta dermatoze infecţioase. 

Totodată nu trebuie uitat faptul că dacă staţi prea mult la soare, vă puteţi alege cu arsuri pe piele sau cu insolaţie. Astfel că, specialiștii recomandă evitarea expunerii la soare între orele 11 – 17 și folosirea cremelor de protecție.

Citeşte şi Cum te protejezi de soarele puternic. Scapă de ARSURI cu remedii naturiste