BĂIAT de 10 ani, UCIS pentru un sacrificiu uman dintr-un ritual şamanic. Detaliile crimei sunt şocante FOTO

Un bărbat din Nepal a mărturisit că a ucis un băiat, după ce a afirmat că un şaman i-a spus că un sacrificiu uman îl va vindeca pe fiul său bolnav.

27 iul. 2015, 14:41

Cadavrul băiatului, Jivan Kohar, în vârstă de zece ani, a fost găsit pe 24 iulie la periferia satului Kudiya, în sud-vestul Nepalului. Copilul fusese dat dispărut cu trei zile mai înainte. Comisarul de poliţie Nal Prasad Upadhyaya, care a condus ancheta, a declarat că bărbatul, Kodai Harijan, a recunoscut că a comis crima înfiorătoare împreună cu mai multe rude, după ce a consultat un şaman, potrivit The Guardian.

Citeşte şi Sacrificiu impresionant al unei mame, în China. Şi-a salvat băieţelul, iar apoi a murit VIDEO

Harijan şi rudele sale au găsit copilul în timp ce acesta se juca cu prieteni în sat şi l-au ademenit dându-i un pachet de biscuiţi şi promiţându-i suma de 50 de rupii. Ei l-au condus pe băiat la un templu de la periferia satului, unde au executat ritualul religios. Băiatul a fost condus după aceea pe un câmp din apropiere, unde trei persoane l-au ţintuit la pământ, iar a patra l-a tăiat la gât. Când cadavrul a fost găsit de poliţie, capul era despărţit aproape complet de corp.

În total 11 persoane, inclusiv şamanul, au fost arestate pentru implicare, iar autorii crimei riscă închisoarea pe viaţă. Cel puţin cinci dintre ei şi-au mărturisit rolul pe care l-au jucat în această crimă oribilă. În sat, situat în districtul Nawalparasi, la frontiera cu India, locuiesc unele dintre cele mai sărace şi lipsite de educaţie persoane din ţară – cunoscute şi sub numele de „de neatins” în sistemul tradiţional de caste. Atât victima, cât şi acuzatul fac parte din această clasă socială.

Superstiţii ca sacrificarea ritualică a unor animale, de exemplu bivoli de apă, capre şi găini, sunt frecvente în rândul populaţiei majoritar hinduse din această ţară. Ritualul uciderii animalelor în timpul festivalului Gadhimai, sărbătorit o dată la cinci ani, are la bază credinţa potrivit căreia sacrificul va aduce prosperitate.

Citeşte şi Şapte membri ai unei FAMILII, ucişi într-o singură SECUNDĂ în timp ce se aflau la muncă pe câmp


loading...