Povestea EMOŢIONANTĂ a unui fotbalist de la Dinamo: lucrează ca tractorist în Franţa pentru a-şi salva copilul bolnav

Un fost fotbalist ne dă o lecţie uimitoare de viaţă. Cosmin Paşcovici a plecat în Franţa şi s-a făcut tractorist într-o podgorie ca să câştige bani pentru a-şi salva fiul. Băieţelul este în stare foarte gravă în spital la Constanţa, după ce a luat nişte bacterii de acolo. Copilul a învins cancerul, dar acum este aproape în comă.

15 iun. 2016, 14:32
Povestea EMOŢIONANTĂ a unui fotbalist de la Dinamo: lucrează ca tractorist în Franţa pentru a-şi salva copilul bolnav

Cosmin Paşcovici nu s-a dus în Franţa la campionatul european de fotbal, ci la muncă în podgorie. Acum nu mai e fotbalist, e un simplu tractorist.

„Copilul meu este internat în spital şi are foarte mare nevoie de bani. Am ajuns la fundul sacului şi a trebuit să vin să muncesc în Franţa. E foarte greu, foarte greu”, mărturiseşte fotbalistul.

Cosmin ar fi putut să se facă antrenor, dar ar fi câştigat prea puţini bani în ţară, iar tratamentul băiatului său e prea scump.

„Am făcut un calcul, undeva la vreo 12.000 de euro pe an, dar banii ăştia în România nu am cum să-i fac niciodată. Muncim pentru copii. Aşa am fost învăţaţi acasă, ăsta e scopul nostru în viaţă. Am făcut alte sporturi, nu am plantat viţă de vie, dar în viaţă trebuie să te obişnuieşti, să te adaptezi la orice condiţii”, a mai spus Paşcovici.

În podgorie, Paşcovici munceşte de dimineaţă până seară. Are o singură zi liberă, duminica, când mai joacă fotbal cu ceilalţi români care muncesc acolo. În ţară, soţia lui duce şi ea o luptă. Denis, băieţul cuplului în vârstă de 11 ani a învins cancerul, a suferit 3 operaţii pe creier, dar acum este ţintuit în pat din cauza infecţiilor luate din spital.

„Vreau să scăpăm de aceste bacterii, să scăpăm de canulă şi să mergem acasă. Au trecut alegerile, poate îşi face cineva milă de următorii copii care vor veni la chirurgie pe etajul 9. Să se renoveze, să aibă şi copiii noştri condiţii normale”, marturiseste soţia fotbalistului. 

Cosmin Paşcovici a jucat la mai multe echipe din România, inclusiv la Dinamo.

Citeşte şi: EURO 2016. Rezultate, clasamente şi programul complet. Cum se prezintă situaţia în fiecare grupă