Băieţelul ucis de maidanezi în Capitală, somat să-şi plătească o analiză medicală făcută în 2012

Haosul din sistemul medical romanesc produce situatii de-a dreptul halucinante. Ionut Anghel, baietelul de 4 ani ucis de maidanezi in toamna anului trecut, in apropierea Parcului Tei din Capitala, ar trebui sa plateasca dupa moarte o suma de bani pentru unele servicii medicale efectuate in 2012.

27 mart. 2014, 09:09
Băieţelul ucis de maidanezi în Capitală, somat să-şi plătească o analiză medicală făcută în 2012

O notificare din partea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate a Municipiului Bucuresti a fost trimisa pe adresa familiei lui Ionut Anghel. Prin aceasta, baiatul, care si-a pierdut viata in mod tragic in septembrie 2013, era somat sa plateasca suma de 15 lei pentru o serie de analize medicale pe care acesta le-a efectuat in urma cu doi ani, potrivit wowbiz.ro.

VEZI ŞI: Familia lui Ionuţ, băiatul ucis de câini, primeşte ameninţări cu moartea

Situatia incredibila nu este singulara in Romania. Ministerul Sanatatii a pornit o campanie prin care mii de asigurati sunt somati sa plateasca contravaloarea unor servicii pentru care in mod normal ar avea gratuitate.

Conducerea CNAS considera aceasta situatie ca fiind una normala. Motivul ar fi acela ca unele analize au fost decontate de mai multe ori (de catre unitatea spitaliceasca unde a fost internat pacientul si de catre laboratorul unde s-au efectuat analizele), iar acum, banii ar trebui recuperati de la asigurati.

Citeşte şi: DECIZIE IMPORTANTĂ în cazul lui Ionuţ Anghel, copilul omorât de câini. Ce au hotărât autorităţile