Balcon prăbușit în timpul nopții la Vaslui. Vecinii au crezut că este cutremur

Un balcon aflat la etajul doi al unui bloc din Vaslui s-a prăbușit peste balconul de la etajul inferior, în toiul nopții. Blocul este construit în anii 1960.

16 nov. 2020, 15:01
Balcon prăbușit în timpul nopții la Vaslui. Vecinii au crezut că este cutremur

Balcon prăbușit în timpul nopții. Locatarii blocului de pe strada Călugăreni s-ar fi prăbușit în jurul orei 3 dimineața. În zonă s-a auzit un zgomot foarte puternic, iar locatarii au crezut că este cutremur.

Citește și: Explozie în Galați. Un bărbat a încurcat țeava de apă cu cea de gaze

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au anunţat că nu pot interveni la fața locului deoarece nu au ajuns încă specialiştii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Vaslui şi de la Serviciul Urbanism al Primăriei.

”Am auzit un zgomot puternic si apoi am vãzut cã balconul a cãzut cu tot ce era în el. Cred cã vechimea clãdirii si-a spus cuvântul dar si modul în care a fost fãcut acel balcon, fãrã o structurã de rezistentã în zidurile laterale. În interiorul balconului aveam un dulap cu câteva lucruri personale dar acesta a fost distrus în urma prãbusirii”, a declarat proprietara imobilului.

Balcon prăbușit în timpul nopții. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime. Odată cu finalizarea cercetărilor efectuate la faţa locului, în zonă urmează a fi trimisă o macara. O anchetă urmează să stabilească dacă care sunt cauzele care au condus la prăbuşirea balconului şi dacă imobilul reprezintă un pericol pentru siguranţa locatarilor.

”La fața locului a fos trimisă o echipă din cadrul Primăriei Vaslui care să efectueze o anchetă socială pentrua vede cum putem să ajutăm familia la reconstrucția balconului mai ales că va fi foarte greu pentru aceasta să suporte cheltuielile de reparație” , a declarat primarul orașului Vaslui, conform vremeanoua.ro.

Citește și: Situație incredibilă în județul Vaslui. Niciun spital nu are autorizație de securitate la incendiu

De asemenea, edilul vasluian susține că prăbușiea s-a datorat supraaglomerării balconului, dar și a altor factori exteriori.

“Cel mai probabil, supraaglomerarea balconului cu diverse bunuri depozitate dar și ploaia a distrus, în timp, armătura și toate acestea au dus la prăbușire”, susține Vasile Pavăl.