BALENA ALBASTRĂ. Mărturie cutremurătoare a unei fete din România care a vrut să intre în jocul mortal

BALENA ALBASTRĂ a ajuns şi în România. Chiar dacă este greu să se facă legături precise între acest joc şi eventuale jocuri periculoase ale adolescenţilor, a apărut deja un caz în care o adolescentă a recunoscut că a intrat în "hora" care a ucis peste 100 de adolescenţi ruşi. Este o fată de 13 ani din Timişoara, care a ajuns din curiozitate pe un site, iar apoi, oricât a încercat, n-a reuşit să mai scape de cei care fac bani de pe urma tinerilor naivi, care le cad în plasă.

19 mart. 2017, 07:08
BALENA ALBASTRĂ. Mărturie cutremurătoare a unei fete din România care a vrut să intre în jocul mortal

La 13 ani, Maria a ajuns întâmplător pe siteul jocului care a provocat peste 130 de decese în Rusia.

„Am intrat pe site, un fel de facebook rusesc, unde acolo îți spune să vorbești cu un administrator și te pune să îți scrii pe mână cu lama F57 și dup-aia intri în joc la ei. Și în momentul în care am văzut că te pune.., începe cu din astea… am ieșit de acolo și în momentul acela m-au sunat”, povesteşte Maria.

Așa a început teroarea. Maria a accesat jocul de pe telefon, fără să ofere vreun număr de contact. Chiar și așa, administratorii jocului i-au aflat imediat identitatea, transmite Digi24.

„Îmi dădeau tot felul de mesaje cu amenințări. Am blocat numărul, să nu mai poată să îmi scrie și să mă sune. Dar m-au sunat de pe alt număr. Tot cu amenințări și pe WhatsApp și… Îmi spunea să-mi iau sicriu, că el mă vede, că o să-mi văd familia moartă… dacă nu fac ce-mi zice el. Mi-a dat date ale părinților, la ce școală sunt, la ce liceu… tot mi-a zis despre mine”, povesteşte Maria, care a cerut ajutorul părinţilor când şi-a dat seama că jocul nu mai era un joc.

BALENA ALBASTRĂ pune autorităţile române în ALERTĂ. Anunţ OFICIAL al Poliţiei Române

„Pe lângă aceste mesaje, i s-a făcut o poză de pe telefonul ei, în casa noastră, cu fața ei. În momentul acela s-a speriat și tot prin mesaje, persoana care trimitea acele mesaje îi spunea că orice ar face, el o vede, că este în apropierea casei, să se uite pe geam și tot felul de mesaje din acestea de intimidare”, a povestit şi mama fetei.

Maria era monitorizată de „călăuză” prin intermediul telefonului, chiar şi după ce gadgetul a fost resetat, iar cartela schimbată „Prin acel telefon, acea persoană putea să monitorizeze tot ce se întâmplă în încăperea în care era telefonul și să vadă efectiv. Soluția nu este resetarea din fabrică și schimbarea numărului de telefon. Acele telefoane sunt efectiv compromise și nu mai au ce să caute la îndemâna copiilor care au accesat acel joc. Pentru că nu știi, poate ca finalul să fie destul de tragic”, spune mama tinerei.

BALENA ALBASTRĂ: Cine este individul care îi îndeamna pe tineri să se înscrie în JOCUL SINUCIGAS

Maria spune că are colegi care nu au abandonat jocul. Acum, ea face terapie cu un psiholog care încearcă să o ajute să depăşească trauma, pentru că a ajuns să se teamă şi de propria-i umbră, chiar dacă de când părinţii au predat telefonul poliţiei, mesajele au încetat.