BALENA ALBASTRĂ. Un elev în vârstă de 13 ani din Botoşani, victima jocului

BALENA ALBASTRĂ. Un elev în vârstă de 13 ani de la o școală din orașul Darabani a devenit victimă a jocului 'Balena albastră', a declarat, marți, într-o conferință de presă, șeful Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Gabriel Hârtie.

04 apr. 2017, 16:41
BALENA ALBASTRĂ. Un elev în vârstă de 13 ani din Botoşani, victima jocului

BALENA ALBASTRĂ. Comportamentul copilului a atras atenția dirigintelui clasei, care, în urma unei discuții, a aflat despre implicarea elevului în respectivul joc de pe Internet.

„L-au cooptat pe acel copil, după ce acesta, din curiozitate, a intrat pe site-ul Balena albastră și trebuia să răspundă la anumite provocări. L-a depistat profesorul diriginte, ca urmare a schimbării de comportament”, a precizat Hârtie.

El susține că elevul a primit anumite amenințări, fiind sesizat Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani.

„Poliția a declanșat deja o anchetă pentru a da de urmele celor care se află în spatele calculatorului”, a adăugat inspectorul general școlar, menționând totodată că elevul a fost inclus într-un program de consiliere psihologică.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, şi Gabriela Firea, primarul Capitalei, au lansat campania de conştientizare „Stop joc! E viaţa ta!”, în cadrul căreia se întâlnesc cu elevi din Bucureşti pentru a le vorbi despre pericolul la care se expun dacă joacă „Balena Albastră”.