Fondatorul Balkan Pharmaceuticals, Alin-Daniel Haucă, va deschide o fabrică de medicamente la Iași

Balkan Pharmaceuticals este cel mai mare producător de medicamente din regiunea de Est a Europei, atât ca spațiu și potențial de producere, cât și ca portofoliu. De-a lungul timpului s-au creat peste 300 de medicamente destinate tratării diferitelor boli. Urmează a fi deschisă o fabrică Balkan Pharmaceuticals la Iași, mai exact în municipiul Pașcani.

07 oct. 2022, 15:20
Fondatorul Balkan Pharmaceuticals, Alin-Daniel Haucă, va deschide o fabrică de medicamente la Iași
Încă de la fondare, compania și-a diversificat constant, gama de produse fabricate

Alin-Daniel Haucă şi soția lui, Lucia Haucă, sunt fondatorii companiei

Balkan Pharmaceuticals, în anul 2006, în Republica Moldova. Este o companie ce dispune de două fabrici de producere a medicamentelor, una fiind în Chișinău și alta în orașul Sîngera.

Începând din anul 2009, compania a înregistrat primele exporturi către Ucraina, iar din anul 2010, câștigă în mod regulat, licitația publică de achiziție a medicamentelor pentru necesitățile clinicilor și a spitalelor din țară. În cadrul celor două fabrici Balkan Pharmaceuticals activează peste 200 de angajați printre care se numără: chimiști, tehnologi, mecanici, programatori, ingineri.

Alin-Daniel Haucă și Lucia Haucă
Alin-Daniel Haucă este fondatorul companiei Balkan Pharmaceuticals, companie fondată în anul 2006, în Republica Moldova

 

Balkan Pharmaceuticals, cel mai mare producător de medicamente

Încă de la fondare, compania și-a diversificat constant gama de produse fabricate. În portofoliul companiei se regăsesc, de asemenea, produse folosite în stările de urgență, dar și în tratamentul COVID-19.

Compania de medicamente deține peste 300 de produse destinate diferitelor tratamente: spre exemplu, pentru afecțiunea sistemului nervos, a celui cardio-vascular, endocrine sau a celui digestiv.

Una dintre misiunile companiei este contribuirea la asigurarea securității farmaceutice a Republicii Moldova. Viziunea companiei este de a fi tot timpul alături atât de pacienții care au nevoie de medicamente, dar și de farmaciști.

Începând din anul 2009, compania a înregistrat primele exporturi către Ucraina

Balkan Pharmaceuticals deține la momentul actual 25% din medicamentele produse local, comercializate pe piața Republicii Moldova. Investitorul român, Alin Daniel Haucă este susținut constant și de Ambasada României. Cea mai mare fabrică de medicamente este amplasată pe 2,5 hectare, având laboratoare și echipamente ultra-moderne.

Cel mai mare producător de medicamente din Moldova își propune în continuare să contribuie la dezvoltarea sectorului farmaceutic, având omologate deja în România 20 de produse.

 

Fabrică de medicamente la Iași în valoare de aproximativ 10 milioane de euro

Balkan Pharmaceuticals produce medicamente într-un înveliș creat special, astfel durata acestora va fi una mult mai mare

Prima fabrică Balkan Pharmaceuticals va fi amplasată în municipiul Pașcani, la Iași. Aceasta va produce vitamine, cât și extracte de plante minerale. Fabrica va avea o suprafață de de 1.500 mp. De la suplimentele alimentare, activitatea se va extinde și la alte produse ce vor fi vândute pe piața din România. Această fabrică ce va fi realizată, va include o hală de producere, spații de depozitare și oficii. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană cu o cofinanțare în proporție de 33% de către compania Balkan Pharmaceuticals.

Vitaminele deja în produsele existente pe piață se oxidează destul de ușor, astfel ajungând ca, după nici măcar un an de zile să mai conțină ceea ce s-a scris inițial pe eticheta acestora. Balkan Pharmaceuticals produce medicamente într-un înveliș creat special, astfel durata acestora va fi una mult mai mare. Fabrica de la Pașcani va avea inițial două linii de producție: lichide și solide, iar pentru început, vor lucra în jur de 40 de angajați. Investiția totală va fi de mai mult de 9 milioane de euro.

În cadrul celor două fabrici Balkan Pharmaceuticals activează peste 200 de angajați

Producerea de medicamente este un proces complex, iar Compania Balkan Pharmaceuticals a reușit să atingă performanța în crearea acestor produse.