Balonare, vărsături, intestine inflamate şi chiar şi cancer de colon, de la o singură băutură

Cafeaua, căci despre ea este vorba, este o sursă importantă de antioxidanți și un ajutor de nădejde în lupta contra unor boli grave precum cancerul de colon. Antioxidanții din cafea – de patru ori mai mulți decât cei din ceaiuri – conțin procente mari de acid clorhidric, care poate fi regăsit, totodată, în fructe pe care le consumăm în mod constant.

05 nov. 2015, 11:04
Balonare, vărsături, intestine inflamate şi chiar şi cancer de colon, de la o singură băutură

Cu toate că, în mare, ei sunt benefici corpului, experții au căzut de acord asupra faptului că proprietățile antioxidanților din cafea pot cauza și reacții adverse destul de puternice în corpurile noastre, mai ales când o consumăm la prima oră a dimineții, pe stomacul gol.

Cu alte cuvinte, o cană de cafea neagră băută atunci când nu ai mâncat nimic va stimula secreția clorhidric exact atunci când nu este nevoie, cauzând apariţia ulcerului, întrucât stomacul nu are ce să digere – lucru resimțit cel mai adesea de cei care au predispoziție la boli gastrice. Și chiar dacă nu ai probleme cu stomacul, de fel, nu vei fi câtuși de puțin scutită de aceste probleme, acidul clorhidric fiind cel care ajută alimentele din stomac să se descompună. Dat fiind acest fapt, poți avea tulburări digestive mai ales după mesele mai copioase.

Organismul va întâmpina dificultăți în procesul de descompunere a proteinelor, multe rămânând nedescompuse complet și vor declanșa, cu siguranță, probleme de sănătate – de la balonare, iritarea sau inflamarea intestinelor și, în cel mai rău caz… cancer de colon.

Citeşte mai mult pe unica.ro