Banalele roşii au ajuns produse de lux! „Nu atingeți roșiile!”, anunţul hilar pus de un comerciant pe produsele vândute cu 40 de lei kilogramul

„Nu atingeți roșiile!”, un anunţ care ar putea stârni râsul dacă nu ar ascunde o realitate dureroasă. Preţul banalelor roşii, pe care fiecare român care trăieşte la curte şi le cultivă, a ajuns la un nivel record.

20 apr. 2022, 17:31
Banalele roşii au ajuns produse de lux! „Nu atingeți roșiile!”, anunţul hilar pus de un comerciant pe produsele vândute cu 40 de lei kilogramul
Sursa FOTO: ziarulunirea.ro

„Nu atingeți roșiile!”. În condiţiile în care banalele tomate româneşti au ajuns să fie vândute chiar şi cu 40 de lei kilogramul, deteriorarea lor reprezintă o adevărată tragedie pentru comercianţi, care s-ar alege cu pagube uriaşe. Într-o piață din România, un vânzător a găsit de cuviinţă să le atragă atenţia potenţialilor cumpărători să nu atingă produsele pentru a evita deteriorarea lor.

Primele roșii românești au plecat deja din solarii spre tarabe în pieţe. Agricultorii le vând cu 25 – 30 de lei per kilogram. Preţul este unul record faţă de alţi ani şi, cu toate acestea, producătorii se plâng că ei ies în pierdere din cauza costurilor foarte mari la energie electrică şi gaz pe care le-au suportat în această iarnă pentru încălzirea solariilor. Şi îngrăşămintele folosite de agricultori s-au scumpit în ultimele luni, iar acest lucru se reflectă în preţurile practicate.

„Nu atingeți roșiile!”, anunţul hilar pus de un comerciant pe produsele vândute cu 40 de lei kilogramul

Şi dacă producătorii vând roşiile la preţ de 25 – 30 lei, comercianții le vând în piețe la preț dublu.

Citeste si Masa de Paşte 2022, mai săracă pentru români. Preţul pentru ouă, carne de miel, cozonacii, pasca aproape s-a dublat faţă de anii trecuţi

Am muncit toată iarna şi nu avem câştig. Toată iarna am cheluit şi nu ştim ce vom lua pe munca prestată. Munca e grea. Roşiile sunt bune, gustoase, prea multă muncă, dar nu avem câştig”, spune o femeie care deţine solarii într-o comună din Olt.

Şi nu doar roşiile s-au scumpit. Salata verde a ajuns să coste şi 3 lei înainte de Paşte. Legătura de ceapă verde se vine cu 1.99 lei, legătura de ridichi 1 leu.

Preţurile la carne şi ouă au atins şi ele niveluri-record. Carnea de miel se vine cu preţuri cuprinse între 45 – 65 lei kilogramul. Oul a ajuns să coste un leu în piaţă.

Citeste si Masa de Paşte, o adevărată bombă pentru ficat. Poate conţine până la 152 de E-uri şi peste 200 grame de zahăr